Johan Verminnen - En Daarna Ga Ik Vissen (2019)

Belgiƫ
Pop / Roots
Label: T4A

1. Alles Begint van voor Af Aan (4:06)
  2. Een Eiland Vol Eenzaamheid (4:32)
  3. We Komen en We Gaan (3:37)
  4. Land Van... (3:32)
  5. Al Je Woorden Gaan op Reis (3:12)
  6. Tusssen Wal en Schip (3:19)
  7. Ik Weet het Niet (2:59)
  8. De Tijd (3:26)
  9. Spijt, Spijt, Spijt (4:19)
  10. Mayday (4:01)
  11. Gewoon een Lentedag (2:50)
  12. En Daarna Ga Ik Vissen (3:26)
  13. Blijf bij Mij (3:07)
  14. De Piano Die Zwijgt (4:14)
avatar van goldendream
Wat info over het album en uitleg bij elk nummer:
En daarna ga ik vissen | Blog | Johan Verminnen - johanverminnen.be

'Land van ...' in 'De zevende dag':
Johan Verminnen bij De Zevende Dag - LAND VAN - YouTube

Verminnen is duidelijk een oude man geworden en op de hoesfoto lijkt hij een gezellige opa. De stem, diepgang in de teksten en melancholie zijn gebleven. Heel groot respect!

De ideale tijd van het jaar voor dit melancholische en sfeervolle plaatje van Johan Verminnen. Op dit eerlijke album legt de man, half zingend en half vertellend, zijn gevoelens bloot.

Indien hij in het titelnummer 'En Daarna Ga Ik Vissen' zijn afscheid of een pauze aankondigt, dan is zijn dagtaak zeker volbracht. De man heeft heel wat moois voortgebracht en zou sowieso een gemis zijn voor de Vlaamse muziek. Dat er gewoon nog heel wat moois mag volgen...want deze cd bewijst dat Johan nog niet aan het einde van zijn muzikale Latijn is.

Ik heb dit plaatje de afgelopen tijd vaak gedraaid en zal dat de komende tijd nog vaak doen: op het heil van deze jongen. En de vissen. En de zee.