Wives - So Removed (2019)

Punk / Rock
Label: City Slang

1. Waving Past Nirvana (3:34)
  2. The 20 Teens (3:45)
  7. Why Is Life (2:56)
  8. Sold Out Seatz (3:21)
  9. Workin' (5:48)
  10. Hideaway (2:50)
  11. The Future Is a Drag (4:29)
avatar van Barend G
Erg fijne, lekker morsige, grungy nineties-gitaarplaat. Beetje Screaming Trees, beetje Girls Vs. Boys, beetje The Fall, beetje Pixies.
(O, en lijkt níet op DIIV, ondanks dat hun gitarist ook in Wives zit)

avatar van koosknook
Nice, die referenties maken me nieuwsgierig. De laatste van DIIV doet me niet zo veel.

avatar van Lura
Je mag een gegeven paard niet in de bek kijken, dus besloot ik ondanks de knullige hoes toch So Removed te gaan beluisteren. Veel weet ik niet over WIVES. Het is een kwartet uit New York, bestaande de gitaristen Jay Beach en Andrew Bailey (DIIV), drummer Adam Sachs en bassist Alex Crawford. Voor gitarist Andrew Bailey zijn het drukke tijden, want zijn groep DIIV bracht gelijktijdig met So Removed ook een album uit, getiteld Deceiver.

So Removed werd met geleende apparatuur gedurende een jaar ’s avonds laat in de studio, over het algemeen analoog, opgenomen. De meeste langere nummers zijn in een take opgenomen, door henzelf betiteld als “lightning in a bottle improvisation”.

Gevraagd naar hun achterliggende gedachtes : “The album taken as whole is the story of the narrator’s psyche reflecting itself off modern society as an entity, which can be beautiful but also ugly. It is an existential work in the line of Camus, Kierkegaard, Celine, and Bukowski.”.

Hun grote muzikale helden zijn opvallend genoeg Marc Bolan van T.Rex, maar ook, zoals hoorbaar in hun muziek, Sonic Youth en Lucinda Williams (She’s a beast). Hun af en toe heerlijk rammelende muziek herinnert me bij tijd en wijle ook aan The Velvet Underground. Het zou me niet verbazen als die legendarische groep ook een grote inspiratiebron zou zijn.

Favoriete track is Even the Dead vanwege de onderhuidse spanning. Dit spannende New Yorkse bandje zal volgende maand live te aanschouwen zijn in de Benelux.

WIVES live:

18-11 BRUSSEL: Botanique