Matthew Halsall - Oneness (2019)

Jazz
Label: Gondwana

1. Life (9:58)
  2. Oneness (11:26)
  3. Stan's Harp (7:40)
  4. Loving Kindness (9:39)
  5. Distant Land (8:42)
  6. Stories from India (9:33)
  7. The Traveller (6:49)
Mssr Renard
Wat een heerlijke rustgevende muziek. Men noemt dit spiritual jazz, maar zenjazz of new age jazz had ook gekund.

Mooie begeleiding van bijvoorbeeld harp, tablas en sitar terwijl Matthew Halsall heerlijk rustig de tijd neemt voor mooi trompetspel ala Miles Davis.

Ik had al meer van Matthew Halsall (tevens labelbaas van Gondwana) gehoord, maar als gehele plaat, tot nu toe alleen deze. Ik zal de rest ook zeker uitchecken.

avatar van Norrage
Mooie plaat wel, maar wat minder inventief en experimenteel als zijn anderen. Is ook werk uit zijn vroegere carriere, dus wellicht minder geevolueerd. Wel weer prachtig sfeervol.

Norrage.

Dit is eigenlijk ouder werk?

Mssr Renard schreef:
Norrage.

Dit is eigenlijk ouder werk?

yes. Zie bijvoorbeeld deze recensie
Matthew Halsall - Oneness | Written in Music - writteninmusic.com

Mssr Renard
Goede website en erg leerzame recensie.

Ik leerde de muziek van Halsall via deze plaat kennen, en vond stiekem voorgaande platen beter en meer uitgewerkt. Nu snap ik waarom.

avatar van Norrage
Writteninmusic is echt een heel fijn blog, dat alle genres ook goed verslaan

avatar van Broem
Een erg fijne site idd. Ik heb dit album ook zitten luisteren nav de bespreking op mume en Writteninmusic. Heb er toch iets minder mee. Krijg ‘n beetje het gevoel dat het experimenteren belangrijk is dan een coherent nummer spelen. Ook hier de overtuiging dat een nieuwe poging mijn mening kan bijstellen. Gaat op de stapel herkansingen.