de uit Texas afkomstige singer/songwriter Bonnie Bishop is een bewonderaar van Bonnie Raitt. haar samen met Al Anderson geschreven pracht ballad "Not Cause I Wanted To" verscheen op haar album "Slipstream", een nummer waar Bonnie Bishop een Grammy mee won. later zou Bonnie Raitt ook haar nummer "Undone" opnemen op het album "Dig In Deep".
op "The Walk" staan 7 eigen nummers, waarvan 3 co-written met singer/songwriter Gabe Dixon, 2 c/w met de country zangeres Rebecca Lynn Howard en 1 met Emery Dobyns.
verwacht geen country/pop of gladde Nashville country, maar een mix van blues, country en soul overgoten met een gospel sausje, zoals in het funky, stuwende "Keep on Moving" of de door piano en orgel gedragen afsluitende ballad "Songs Don't Fail Me Now", beide nummers met bescheiden gospel koorzang.
prijsnummer is de door Bonnie Bishop zelf geschreven melodieuze ballad "I Don't Like to Be Alone" met o.a. de tekstregels "Never wanted you to find me out, never dreamed you would stay around, but you loved me for who I am, and it scared me more than I could stand".
de religieus geïnspireerde funky soul van "Women at the Well" met een heerlijk op elektrische gitaar solerende Ryan Tharp is een andere sterkhouder.
Bonnie Bishop beschikt over een ietwat hese, doorleefde "bluesy" stem waarmee zij haar veelal aangrijpende teksten op soms ontroerende wijze, zoals op de eerder genoemde ballad "I Don't Like to Be Alone" op de luisteraar overbrengt.
"The Walk" is een aanrader voor de liefhebbers van dit genre en liefhebbers van het werk van Bonnie Raitt en werd geproduceerd door drummer/sessiemuzikant Steve Jordan, o.a. bekend van zijn werk met John Mayer Trio.
de basis bezetting:
Bonnie Bishop: lead & background vocals, acoustic guitar, acoustic piano
Ryan Tharp: acoustic & electric guitars, steel guitars,
Jimmy Wallace: acoustic & electric piano, organ, vibes
Al Carty: electric & acoustic bass
Steve Jordan: drums, percussion, electric guitar, background vocals