Jaimie Branch - Fly or Die II (2019)

Alternatieve titel: Bird Dogs of Paradise

Jazz
Label: International Anthem

1. Birds of Paradise (3:57)
  2. Prayer for Amerikkka, Pt. 1 & 2 (11:26)
  3. Lesterlude (0:40)
  4. Twenty-Three N Me / Jupiter Redux (3:43)
  5. Whales (1:04)
  6. Simple Silver Surfer (5:39)
  7. Bird Dogs of Paradise (4:04)
  8. Nuevo Roquero Estéreo (8:13)
  9. Love Song (6:07)
avatar van spoon
Eind van het jaar nog even wat lijstjes bekijken en horen wat ik gemist heb. Kom ik deze parel tegen. Release was in oktober,relatief kort geleden, maar heb niet het gevoel dat dit veel aandacht heeft gekregen. De reviews zijn in ieder geval positief (freejazblog, zeer positief!)

Lang geleden dat een jazzalbum bij eerste beluistering direct wist te pakken. Toegankelijk, maar zeker geen lichtgewicht. Ook goed te verteren voor de alternatieve rockliefhebbers lijkt mij zo

nuevo roquero estéreo by Jaimie Branch on Spotify - open.spotify.com

Nummer 2 jazzalbum jaren 10

The Free Jazz Collective Top 101 Recordings Of The 2010s ~ The Free Jazz Collective - freejazzblog.org

Nummer 1 is overigens een album met 1 stem (***) op musicmeter. Dat relativeert weer lekker

avatar van Choconas
spoon schreef:
Nummer 2 jazzalbum jaren 10

Je vergist je, het album Fly or Die uit 2017 staat op nummer 2, niet deze opvolger.

Overigens pakte het nummer Prayer for Amerikkka, Pt. 1 & 2 onlangs nog de maandwinst (November) bij de Song van het Jaar 2019-competitie hier op MusicMeter, zie Song van het Jaar 2019.

Ik heb dit album eenmaal in zijn geheel gedraaid, maar ik verwacht dat er nog wel meer luisterbeurten volgen.

spoon schreef:

De lijst staat trouwens boordevol jazzalbums die ik nog nooit gehoord heb en die vaak geen enkele stem op MusicMeter hebben. Over relativeren gesproken! =P

avatar van spoon
Ik had de vergissing zelf ook al door, je bent me net voor..

Ik vind Fly or Die II overigens beter als Fly or Die I dus wat mij betreft laten we het zo

avatar van jordidj1
Dat einde van Prayer for Amerikkka, Pt. 1 & 2 blijf wel fantastisch, zeg.