Jane's Addiction - Kettle Whistle (1997)

Label: Warner Bros.

1. Kettle Whistle (7:47)
  2. Ocean Size [Demo Version] (4:31)
  3. My Cat's Name Is Maceo [Edit][Demo Version] (4:23)
  4. Had a Dad (Outtake) (3:45)
  5. So What! (4:41)
  6. Jane Says [Live] (6:31)
  7. Mountain Song (4:08)
  8. Slow Divers (Edit][Live) (4:35)
  9. Three Days [Live] (12:06)
  10. Ain't No Right [Live] (3:23)
  11. Up the Beach [Live] (3:20)
  12. Stop! [Live] (4:23)
  13. Been Caught Stealing (Outtake) (4:20)
  14. Whores [Live] (3:58)
  15. City Song [Soul Kiss Version] (2:30)
avatar van Toel
Meesterlijke versie van Three days. De rest is wisselvallig. 3.5

Allegaartje dat zeker interessant is voor de die hardfan aangezien er 4 niet eerder uitgebrachte nummers op staan. Dat deze niet eerder waren uitgebracht was misschien terecht, want hier wordt niet het niveau van het eerdere werk gehaald. Ik ben er niet helemaal uit of dat nu aan de productie, de composities of aan het feit ligt dat er hier een iets andere muzikantengroep staat(flea speelt de bas. Eric Avery heeft afgehaakt). Hoe dan ook zeker interessant om toch nog eens de studioversies van de oudere nummers te bemachtigen. Het geheel is aangevuld met demo en live-opnamen. Niet bijster interessant naar mijn idee. Deze CD is uitgebracht ter gelegenheid van de zogenaamde relapse toernee die Jane's in 1997 deed. 6 jaar na het uiteenvallen van de originele line-up wilde men wel weer eens samenspelen, maar men was te trots om van een comeback of een cashcow te spreken en dus dan maar relapse. Natuurlijk ging het erom weer het publiek aan de voeten te krijgen wat men na het verscheiden van de originele line-up niet aan zich had kunnen binden middels Porno for Pyros en Deconstruction. Aangezien Jane's altijd anti-commercie had gepredikt kon men natuurlijk niet toegeven dat de roem gewoon verslavend was. De toernee is afgewerkt met Flea op bas. E.e.a. is goed gedocumenteerd in de DVD Three Days. Daarin is ook goed te zien hoe Dave Navarro teruggleed in zijn heroineverslaving wat er mede toe heeft geleid dat hij het Red Hot Chili Pepperskamp waar hij ten tijde van deze tournee nog steeds lid van was heeft moeten verlaten. Interessante CD voor de fans. Geen absolute must have.

voor de fans zijn de live opnamen wel een must have!
publiek bj jane says
slow divers