Smoke DZA & Benny the Butcher - Statue of Limitations (2019)

Label: RFC

1. By Any Means (2:15)
  2. Bullets (5:46)

met Conway the Machine

3. Smoked and Butchered (3:16)

met Styles P

4. 7:30 (3:06)

met Westside Gunn

5. Drug Rap (2:33)
  6. Toast (2:37)
avatar van overmars89
Lekker EP'tje. Benny The Butcher is altijd fire. Pete Rock komt best wel met een divers scala aan beats. Smoke Dza haalt het niveau niet van Benny, maar doet toch wel lekker z'n ding. Genieten!

avatar van 'rens.
Keihard dit. Benny is wel by far mijn favoriete rapper van het moment.

avatar van Yestsida
Toch een vreemde combinatie.

Benny the Butcher is uiteraard een heuse geweldenaar dus ik vind het nog steeds vreemd dat hij besloot een EP op te nemen met Smoke DZA. Na die laatstgenoemde zijn eerste twee albums ben ik hem uit het oog verloren maar naar aanleiding van die albums had ik niet verwacht dat hij geaffilieerd zou zijn met Griselda. Ik zie hem toch eerder als een stoner, een weed-rapper als het ware... best te vergelijken met iemand zoals Curren$y. Die rapper volgde ik die periode ook op de voet.

Toch verraste me het in de positieve zin van het woord. De 6 tracks zijn geproduceerd door Pete Rock en ademen dezelfde sfeer uit. The Butcher doet het top maar ook Smoke DZA klinkt fijn op de collaboratie-EP Statue of Limitations. Hij past misschien wel beter op deze instrumentaties dan de eerstgenoemde.

Gastartiesten Conway the Machine en Westside Gunn zijn een welgekomen afwisseling. Het refrein van Styles P op Smoked and Butchered klinkt wat te simpel, daar had wat meer werk in mogen zitten wat mij betreft.

Fijn project maar ik mis een goede synergie tussen Benny the Butcher, Smoke DZA en Pete Rock. Voor mij heeft dit niet veel replay-value.

3,5*.