School of Braja - School of Braja (2006)

1 stem

India / Verenigd Koninkrijk
Folk / Pop
Label: Indian Devotional

1. Blessings (1:48)
  2. Song of Braja (Part I) (2:51)

met The Jeevas

3. Song of Braja (Part II) (2:09)

met The Jeevas

4. Prayer to the Golden Avatar (4:57)
  5. Meditation on the Supreme Goddess (2:06)
  6. Braja Mandala (4:27)

met Kula Shaker

7. Gopi Lullaby (4:03)
  8. Krishna Kirtan (7:19)
  9. Radha Ramana (4:32)

met The Jeevas en Chrissie Hynde

10. Jaya Radha Madhava (4:37)
  11. Nadia Godrume (7:02)
  12. Guaranga Tumi (6:57)
avatar van adri1982
In de loop van afgelopen Oktober (2019) ontdekte ik voor het eerst muziek van deze folkgroep (of zal ik maar zeggen folkgenootschap?). Het eerste wat ik hiervan hoorde was Song of Braja, op youtube-audiobestand KULA SHAKER - Indian Influence. Later bleek dat dit nummer niet van de band van Crispian Mills zelf was, en deel 1 en deel 2 aan elkaar kwamen sterk over als een nummer toen ik de gehele versie op een losse youtube-track kreeg te horen. Pas toen wist ik, dat niet K.S. maar School of Braja de officiële groep was achter dit nummer. Wel speelden The Jeevas mee, de band waarmee Crispian Mills verder ging nadat hij in 1999 Kula Shaker voor vijf jaar had verlaten.

Dit album 'SCHOOL OF BRAJA - School of Braja is een zeer aan te raden album:

Het is een Indiaas-Brits album, waarop deze folkgroep vele nummers speelt in Hindoeïstische sfeer, (wat The London Radha Krishna ook al eens deed met George Harrison in 1970/71 (Kula Shaker coverde in 1996 Govinda Jaia-Jaia als Govinda)). Op het album zijn twee prachtige nummers te horen, waarin Jahnava Dasi haar in de Indiase taal haar prachtige zangstem laat horen, track 5; Meditation on the Supreme Godess en track 12; Guaranga Tumi (dat ikzelf het allermooiste nummer van dit album vind).

Naast Song of Braja (Part 1 en 2) is Crispian Mills op nog twee nummers van School of Braja te horen, track 6; Braja Mandala met Kula Shaker waar hij sinds 2004 weer inzat tijdens de opnames (de eerste opnames van dit album moeten volgens mij uit 2002 komen, maar in 2006 werd dit pas gereleased), en track 9; Radha Ramana met The Jeevas en de Pretenders-zangeres Chrissie Hynde als gast erbij.

Verder zijn ook te horen, de zangeressen Manjari Dasi (track 7; Gopi Lullaby) en Radha Priya Dasi (track 10; Jaya Radha Madhava), en de zangers Gaura Sundra Das (track 4; Prayer to the Golden Avatar en track 11; Nadia Godrume) en Shyamanada Das (track 8;Krishna Kirtan). Ik neem aan dat ze familie van elkaar zijn, maar de muziek is erg mooi om te beluisteren.