Amberian Dawn - Looking for You (2020)

Finland
Label: Napalm

1. United (3:41)
  2. Eternal Fire Burning (4:16)
  3. Looking for You (3:36)
  4. Two Blades (3:40)
  5. Symphony No. 1, Pt. 4: Awakening (5:58)

met Fabio Lione

6. Go for a Ride (3:55)
  7. Butterfly (3:34)
  8. Universe (3:44)
  9. Lay All Your Love on Me (3:53)
  10. Au Revoir (2:02)
  11. Cherish My Memory (Remastered) * (4:19)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Hoewel dergelijke “Female Fronted Metal” me niet bijzonder interesseert (en een Nightwish zeker mijn goedkeuring kan wegdragen en heel zeker The Gathering) volg ik ook een beetje Amberian Dawn en Lacuna Coil. Het kan me totaal niet schelen of het nu een zanger of zangeres is, ik luister naar de muziek. En hierop is deze best “poppy” hoewel die onderverdeling in genres (dat lelijk woord alweer) me minder en minder kan boeien (onder andere dankzij MusicMeter).

Nog altijd vind ik de nummers onderling inwisselbaar, behalve nummer vijf, Symphony No. 1, Pt. 4: Awakening (met gastoptreden van Fabio Lione) dat mij positief verrast. Nummer negen is natuurlijk een cover van de gelijknamige ABBA song en dat vat het voor mij goed samen: ABBA zonder die geweldige samenzang maar met iets zwaardere gitaren. Ik twijfel nog om als tweede genre (weeral dat lelijk woord) Pop te vermelden.

avatar van Gerards Dream
Dit is inderdaad metal met een hoge dosis pop. Lekker in het gehoor liggende nummers van dertien uit een dozijn. Een soort metal voor op een feestje waar menner pastoor geen buil zal vallen. Verder valt op dat de zangeres een prettig in het gehoor liggende stem heeft, maar daar is alles mee gezegd. Het is dus zoals ik eerder schreef een prima pop plaat een soort metal voor beginners. De opname techniek van het geheel is dik in orde.

Heerlijke muziek en dat het als ABBA klinkt vindt ik alleen maar een meerwaarde!