Deep Purple - The Anthology (1985)

1 stem

Label: Harvest

1. Hush (4:24)
  2. Emmaretta (3:00)
  3. Hallelujah (3:42)
  4. Shadows (3:29)
  5. Love Help Me (3:23)
  6. Wring That Neck (5:12)
  7. Speed King (5:53)
  8. Black Night (3:27)
  9. Grabsplatter (4:34)
  10. Child in Time (10:16)
  11. Strange Kind of Woman (3:50)
  12. Freedom (3:31)
  13. Fireball (3:24)
  14. Highway Star (6:07)
  15. Never Before (4:00)
  16. When a Blind Man Cries (3:30)
  17. Smoke on the Water (5:38)
  18. Woman from Tokyo (5:49)
  19. Might Just Take Your Life (4:39)
  20. Coronarias Redig (4:51)
  21. Soldier of Fortune (3:15)
  22. You Keep On Moving (5:17)
avatar van B.Robertson
Alleen op LP uitgebrachte compilatie. In 1991 verscheen The Compact Disc Anthology, ook wel kortweg Anthology genoemd, met een andere tracklist. De dubbel-LP bevatte destijds wat exclusief materiaal zoals Shadows, een instrumentale versie van Love Help Me, Grabsplatter, Freedom en B-kantjes als When a Blind Man Cries en Coronarias Redig. Voor de rest vooral materiaal van In Rock t/m Machine Head en komt de Coverdale/Hughes periode er bekaaid vanaf met slechts vier tracks. De oude Deep Purple heeft dan nog de eerste plaatkant ter beschikking.

avatar van Ketwiezel
Dit was in '85 voor mij een mooie aanwinst op mijn uitdijende Purpleverzameling. De unreleased tracks en b-kantjes maakten dit voor mij iets bijzonders. Een aantal nummers waren ook 'opgepoetst' herinner ik me... Mooie, strakke hoes met liner notes van Simon Robinson. De plaat is vrij kort na Perfect Stranglers uitgebracht dus het zal wel als zoete broodjes over de toonbank zijn gegaan destijds..
Dit dubbelalbum is nooit op cd uitgebracht.