Tessa Violet - Bad Ideas (2019)

Label: T∆G

1. Prelude (1:03)
  2. Crush (3:35)
  3. Bad Ideas (2:59)
  4. I Like (the Idea of) You (2:49)
  5. Games (3:41)
  6. Feelin (3:04)
  7. Words Ain't Enough (2:04)
  8. Bored (3:03)
  9. Wishful Drinking (3:15)
  10. Honest (4:12)
  11. Interlude III (2:49)
avatar van Poeha
Vriendelijke meisjes pop (edit: ik zie nu net dat ze 29 was ten tijde van dit album) is het eerste wat me te binnen schiet, begeleidt door een fijne productie, als ik de eerste nummers zo beluister.
Maar het is meer dan dat. Vooral het meer electronisch gestuurde I Like (the Idea of) You met de zeer toffe basondersteuning is simpelweg prachtig. Wat een track. Behoort op zeker tot mijn persoonlijke top 250. Ook het kale Games en Bad Ideas sla ik hoog aan.
Het veruit meest gestreamde nummer Crush is zeker niet verkeerd, maar vind ik eigenlijk nog tot de "mindere" nummers behoren. Het akoestische Words Ain't Enough voelt wat vreemd aan tussen de overige tracks. Is ook geen geweldig nummer. Interlude III is ook een akoestische track, maar die is veel beter.

Potver, dit is, al bij al, toch wel een tof album, met vrijwel alleen maar kortere nummers. Prettige ontdekking, met 1 absolute toptrack.