Opposition - Blue Alice Blue (1990)

Label: Déclic

1. The Man Who Almost Shaves (4:57)
  2. Calling Home (4:05)
  3. Do You Know How That Feels (4:06)
  4. Crawl to Me (3:23)
  5. War Cries (3:08)
  6. Deep Down Blue (5:29)
  7. Her First Migraine (4:36)
  8. Digging for Water (3:53)
  9. Blue to Grey (2:29)
avatar van Alicia
Als Alicia blue is, zet zij deze plaat op.

Mooi.
Eenvoudig.
Anders.
Melancholiek
Warm.
Rustig.
Andere zanger ook.

"Easy listening" muziek voor als je even géén zin hebt
in HERRIE!

Als Alicia blue is, zet zij deze plaat op.
Blue Alice Blue...

Te rustig?
Zet dan maar "Empire Days" op.
Blijft haar favoriet van dit groepje!

avatar van Rainmachine
Digging For Water blijft een van m'n favoriete nummers aller tijden. Mooie ingetogen en verrassende plaat van The Opposition.

avatar van Rainmachine
Het is overigens geen andere zanger, geen idee hoe je daar bij komt Alicia? Na het So uitstapje met de in America MTV hit Are You Sure van het album Horseshoe In The Glove wat de beide heren een vette platendeal opleverde zijn ze weer overgestapt op The Opposition omdat ze zich beklemd voelden door de druk van de platenmaatschappij (EMI). Het is wel Opposition (Mk2) maar met dezelfde leden.

avatar van Alicia
Dezelfde man, andere manier van zingen? De band klinkt ook anders dan op de voorgaande albums. Meer rustige, sfeervolle pop dan wave. Dat het dezelfde zanger is of niet, dat weet jij uiteraard beter dan ik. Ik ben slechts een luisteraar die de band nooit heeft gezien en pas vele jaren later heeft ondekt.