Opposition - '81/'82 (1991)

Label: Midnight

1. Paddy Fields (4:59)
  2. Voice Has Changed (3:49)
  3. War Games (3:52)
  4. Life's Blood (3:42)
  5. Big Room Small View (6:33)
  6. Breaking the Silence (4:45)
  7. My Room Is White (3:28)
  8. Black and White (4:01)
  9. Moving Targets (3:08)
  10. Very Little Glory (8:00)
  11. I Became a New Man (1:32)
  12. In the Heart (6:03)
avatar van Rainmachine
Ik weet nog dat ik deze CD begin jaren 90 in Frankrijk op de kop tikte in een of andere supermarkt met een CD rekje. Wist destijds niet eens dat de band platen had gemaakt voor Intimacy dus dit was voor mij echt een homerun en de koop van de maand. Deze CD heeft op heel wat muziekavonden met vrienden als late sluitpost gespeeld. Keihard dus de buren waren hier niet altijd even gecharmeerd van denk ik nu wel eens.

Jean-Maurice
Rainmachine schreef:

Hun eerste vier albums zijn allemaal meesterwerkjes, daarna werd het minder. Hun laatste album is weliswaar niet slecht maar vind ik erg tegenvallen. Maar ze bestaan nog, misschien komen ze in de toekomst nog eens met een prachtig revival album.

avatar van Rainmachine
De Opposition band bestaat nog maar dat is nu eigenlijk alleen nog de zanger (Mark Long), de originele bassist (Marcus Bell) is overleden in 2014 en de originele drummer (Ralph Hall) doet ook niet meer mee. Ik vind zelf het laatste werk echt vreselijk en heeft niets meer met de originele Opposition band te maken helaas. Mark Long (de zanger) is een superaardige gozer maar kan artistiek de band niet meer naar grote hoogtes sturen ben ik bang, Het was de som der delen die de band vroeger zo speciaal maakte, maar dat is meestal het geval volgens mij...

Jean-Maurice
Rainmachine schreef:

Dat is zeker waar, geldt ook voor The Danse Society zonder Steve Rawlings (zanger). Net als The Opposition hadden ze toen (jaren 80) hun momentum moeten hebben. Het blijft wel onbegrijpelijk waarom zij het niet tot een grotere bekendheid hebben gebracht, aan de muziek lag het zeker niet. The Opposition heb ik pas zo'n 12 jaar geleden ontdekt mede dankzij Alicia hier, in de jaren 80 kende ik deze band niet eens! Ze proberen natuurlijk nog een beetje te teren op het schamele succes dat ze toen hadden en het valt te prijzen dat Mark Long gewoon door gaat en nieuwe liedjes blijft schrijven. Toch ga ik dan liever voor een nieuwe generatie bands die minstens net zo interessant is, wel minder origineel maar dat boeit me niet, gaat mij om de muziek. Neemt niet weg dat vooral de eerste twee albums van The Opposition tijdloos zijn net als die van The Danse Society. Daarom zal ik deze bands blijven koesteren.

Helemaal mee eens Jean-Maurice