Chuck Leavell with The Frankfurt Radio Big Band - Chuck Gets Big (2019)

geen stemmen

3. Tumbling Dice (3:45)
  4. Route 66 (4:47)
  5. Southbound (5:06)
  6. Ashley (5:48)
  7. Honky Tonk Woman (4:26)
  8. No Special Rider (3:30)
  9. Statesboro Blues (5:39)
  10. Living in a Dream (6:38)
  11. Blue Rose (8:18)
  12. Compared to What (8:22)
  13. Georgia on My Mind (5:11)
  14. Tomato Jam (3:54)
Mssr Renard
Dit is echt een aanbeveler. Chuck laat zich hier vergezellen door een Big Band terwijl hij zich door meer dan 50 jaar popmuziek heenspeelt.

Er komen nummers voorbij van Rolling Stones, Allman Brothers Band, Sea Level en van zijn recente soloplaten. En alles in een Big Band jazzjasje gestoken. Het album swingt, is groovy, en is een mooi geheel. Nergens oubollig. De muziek is een mix van R&B, lome blues, fusion en rock 'n roll.

Naast het weergaloze en uit duizenden herkenbare vliegensvlugge pianospel valt ook zijn sterke stemgeluid op. Bij de grote bands waar hij speelde heeft hij nooit de leadzang op zich genomen, maar solo wel.

Chuck is nu 67 jaar en zijn stem is nog steeds erg sterk. Terwijl links en rechts ex-collega's het loodje leggen, blijft deze man nog fier overeind. Dat hij maar eens uit de schaduw van al die wereldberoemde bands mag stappen en nog veel soloplaten mag maken.

Mssr Renard
Ik ben nog steeds de enige die deze waanzinnige plaat kent. Althans op Musicmeter: Recensie: Chuck Leavell With The Frankfurt Radio Big Band - Chuck Gets Big | Blues Magazine - bluesmagazine.nl