Haunt - Mind Freeze (2020)

Label: Shadow Kingdom

1. Light the Beacon (4:25)
  2. Hearts on Fire (3:26)
  3. Mind Freeze (5:32)
  4. Divide and Conquer (4:30)
  5. Saviors of Man (4:02)
  6. Fight of Flight (2:36)
  7. Have No Fear (4:35)
  8. On the Stage (4:13)
  9. Voyager (3:53)
avatar van gigage
Vijfde release in 4 jaar tijd. Ik verwacht dan ook geen enorme vorderingen en die zijn er ook niet. Haunt speelt retro metal met twin gitaren. Dat doet ze heel degelijk echter zonder verrassingen. Maar ja, twin gitaren, altijd leuk.

avatar van AOVV
Alleraardigst plaatje, dat me een dik halfuur licht weet te amuseren. Zwartgallig klinkt het allemaal niet, zwaar doorwegen doet het evenmin, me van mijn sokken blazen al helemaal niet. Toch kan ik niet ontkennen dat de nummers blijven hangen, en dat ik daar niet eens rouwig om ben.

3 sterren

avatar van da dude
De songs zijn dik in orde en het gitaarwerk ook. Maar helaas weet die "zanger" de boel flink te verstieren. 3,5 sterren voor de muziek maar een volle punt aftrek vanwege het gekweel, en dan ben ik nog mild.

avatar van RuudC
Weer iets meer progressie.

Langzaam maar zeker komt Haunt er meer in. Het mag wel duidelijk zijn dat de band een lange weg te gaan. Sommige dingen zijn moeilijk te ontwikkelen en uiteindelijk verwacht ik dat Haunt daarop spaak zal lopen. Zo blijven de zangpartijen saai en mat en mag het duidelijk zijn dat de heren geen liedjes kunnen schrijven. Spelen kunnen ze wel, maar deze liedjes komen overduidelijk uit het boek "heavy metal voor dummies". Het is supervoorspelbaar en nauwelijks pakkend. En toch weet Haunt me te verrassen door plotseling met synthesizers op de proppen te komen. Het intro van Have No Fear en Voyager in z'n geheel zijn dan toch best aardig.

Tussenstand:
1. Mind Freeze