18th Dye - Done (1994)

Duitsland
Label: Matador

1. Merger (3:19)
  2. Whole Wide World (3:14)
  3. 9 Out of 10 (2:32)
  10. Club (0:46)
  11. Tumbling Down (2:32)
  12. Girls Boots (3:49)
  13. Tar (2:18)
Recentelijk was ik al aardig weg geblazen door het 2e album van deze band. Dit door Albini geproduceerde album, is waarschijnlijk het meest massieve, cleane en strakke album wat meneer ooit geproducet heeft. Een mix tussen Goo achtige Sonic Youth en The Wedding Present, erg mooi.

Waar het eerste album Albini achter de knoppen zat, is het hier Iain Burgess (producties van o.a Big Black en Ministry). Wat zorgt voor een meer fuzzed out, drone heavy geluid. Vergelijkingen met vroege Sonic Youth, Mud Honey en toch nog een beetje Wedding Present zijn op zijn plaats. Erg donker en buzzing geluidje. Heel gaaf.

avatar van rzasa
Ik hoor nu net het nummer Dive op de radio. Hier ga ik eens even wat meer van opzoeken. Altijd leuk om 'oude' muziek te ontdekken!