Ghost Hounds - Roses Are Black (2019)

geen stemmen

Blues / Rock
Label: Maple House

1. Bad News (3:34)
  2. Black Rose (3:39)
  3. When Your Shadow Touches Mine (4:26)
  4. Devil Woman (4:35)
  5. Til It's Gone (4:10)
  6. We Roll Hard (3:19)
  7. Push That Rock Up the Hill (3:41)
  8. Skin in the Game (3:32)
  9. Fire Under Water (4:18)
  10. Second Time Around (4:06)
  11. Almost Loved You (3:47)
  12. Second Time Around [Acoustic] (4:15)
  13. Push That Rock Up the Hill [Acoustic] (3:46)
Mssr Renard
Lekker energieke rock 'n blues-plaat (zoals ze het zelf noemen) met een knipoog naar zowel Lynyrd Skynyrd als The Black Crowes. Het is dat de band uit Pittsburgh komt, anders had je het zo kunnen onderverdelen in de southern rock. De band mengt een flinke scheut soul, blues en country in hun stevige rock. De productie is erg goed voor een onbekende indie-groep. Door het gebruik van een orgeltje, akoestische gitaren, achtergrondzang etc. heeft de band een oprechte sound en het klinkt alsof het begin jaren 90 is opgenomen, met die typsiche back-to-the-roots mentaliteit van toen.

De nummers zijn kort gehouden, dus geen lange gitaarjams, maar de songs zijn wel goed uitgewerkt, dus nergens klinkt het gehaast en onaf. Toch ben ik wel benieuwd hoe de band klinkt als de instrumentalisten (gitaar, orgel) wat meer los mogen gaan. De zang van Tré Nation is echt heel erg goed.