Michael Hedges - Aerial Boundaries (1984)

Folk
Label: Windham Hill

1. Aerial Boundaries (4:42)
  2. Bensusan (2:32)
  3. Rickover's Dream (4:50)
  4. Ragamuffin (3:15)
  5. After the Gold Rush (4:11)
  6. Hot Type (1:34)
  7. Spare Change (5:47)
  8. Menage à  Trois (7:08)
  9. The Magic Farmer (3:54)
Alleen akoestisch gitaar. Je kunt er helemaal bij wegdromen. Als je van Leo Kottke houdt of Stefan Grossman is dit zeker een aanrader. Kottke stopt mijns inziens wat meer pit in zijn gitaarwerk, qua sfeer zit Hedges meer in de buurt van Grossman: rustig, alleen niet zo country als Grossman.

AC1
Een van mijn favorite albums. Jammer dat hij er niet meer is.

avatar van John Martyn
Ik heb dit album al jaren, ook op vinyl en zelfs daar klinkt het als een klok. Heel goed geproduceerd. Soms zijn de nummers erg 'technisch' uitgevoerd wat ik persoonlijk niet erg vind. After The Goldrush is een leuke versie met de fretloze bas erbij. Fijn stuk muziek wat ik nog graag regelmatig opzet.

Hedges is op een heel tragische manier in 1997 aan zijn einde gekomen, verongelukt, een paar dagen vermist en toen pas gevonden op een verlaten weg.