Downset. - Downset. (1994)

Label: PolyGram

1. Anger (4:12)
  2. Ritual (3:34)
  3. Take 'Em Out (2:40)
  4. Prostitutionalized (3:13)
  5. Downset (3:02)
  6. My American Prayer (5:26)
  7. Holding Hands (3:16)
  8. About to Blast (2:56)
  9. Breed the Killer (2:51)
  10. Dying of Thirst (3:22)
avatar van Sammy
Een van m'n eerste cd's. Klinkt nog steeds energiek en agressief. Hoogtepunt was vorig jaar Turkije toen ze Anger draaide in een café daar 4*

zware hardcore metal, zit wel goed in elkaar... maar net niet bijzonder genoeg om ze van het kaf te kunnen scheiden dit is wel de beste plaat die ik van ze ken.

avatar van rafke pafke
Toch wel een semi-legendarische plaat vind ik. Hun metal/hardcore/rap crossover kon me destijds meer boeien dan RATM en dat is eigenlijk nog altijd zo.

Hun latere werk ken ik eigenlijk niet. Ik geloof dat ze met deze plaat op de rand van de grote doorbraak stonden maar dat het er uiteindelijk toch nooit echt van is gekomen.

Ik luister er af en toe nog naar en dan valt het me keer op keer op dat alle nummers op deze plaat toch erg lekker zijn. Het is natuurlik wel een genre dat volgens mij tegenwoordig zo goed als dood is. Hoewel de wederopstanding van RATM daar misschien verandering in gaat brengen.

Kingsnake
Hardcore/rapmetal crossover.

Broertje van Biohazard maar dan met een beetje funk zoals Rage dat deed.
Maar wel veel beter dan Rage, vind ik

Heeft ook wel raakvlakken met onze nederlandse Urban Dance Squad.

avatar van trebremmit
Mwah, vind Biohazard en RATM toch wel een stuk beter dan deze band, dit is toch een beetje een zoutloze versie met een matige zanger/rapper.