Death Cab for Cutie - The Open Door EP (2009)

Label: Atlantic

1. Little Bribes (2:46)
  2. A Diamond and a Tether (3:58)
  3. My Mirror Speaks (3:30)
  4. I Was Once a Loyal Lover (3:23)
  5. Talking Bird [Demo] (3:19)
  6. Grapevine Fires (4:20)
BPDD
Ben erg benieuwd, al heb ik Little Bribes al via internet gehoord en dat vond ik niks, kan ook zeggen dat ik een demo van mijn minst favoriete nummer van Narrow Stairs ook niet ga waarderen.
Mijn hoop is dus gevestigd op de nummers 2,3 en 4.

EDIT: Die nummers zijn dan ook de moeite waard, je kan ze hier beluisteren: http://stereogum.com/archiv...

avatar van KidChino8
leaked!
ik vond plans en transatlanticism enorm goed, ik weet niet of hun nieuw werk ook in dezelfde aard ligt, ik hoop van wel..

Klinkt een stuk beter dan Narrow Stairs zo op het eerste gehoor!

Iets meer uptempo nummers, ja dit klinkt goed!

TvO
freakyy schreef:
Iets meer uptempo nummers, ja dit klinkt goed!

Klopt, het rockt wat meer dan Narrow Stairs. Ik vind het wel een lekkere aanvulling

avatar van TaraB
Heel lekker EP-tje!

avatar van Favi
super EP vind ik,
sluit duidelijk aan bij Narrow Stairs qua stijl
favoriete nummers zijn Little Bribes en A Diamond and a Tether!

voorlopig 3,5.

BPDD
Cadeau gekregen van mijn pa .
Ik vind nu toch alle nummers goed.
Talking Bird is mijn minst favoriete nummer van Narrow Stairs maar ik vind deze versie toch wat beter te pruimen, bij nader inzien is ook Little Bribes een heel behoorlijk nummer.
En.... My Mirror Speaks hoort bij mijn absolute favorieten van een van mijn favoriete bands.
Dit EP'tje is zeker de moeite waard.

"K wist niet dat deze ook in Nederland uitkwam. Dus als DCFCfan ga ik deze zeker kopen. Voor de mensen, die van een wat stevigere DCFC houden heb ik misschien een tip: Christopher Walla. Titel: Field Manual!!! (2008)

17 minuten genieten van DCFC. Lekker in het oor liggend ep'tje van deze supergroep. 4 nummers laat Chris Walla zijn gitaar gieren in geweldige uptempo nummers.Het laatste nummer Talking Bird (de demoversie) besluit dit kortdurend "feestje). Prachtig ingetogen nummer. Als ze nog meer van dit soort demo's hebben mochten ze die rustig opvullen tot een compleet album! Voor elke DCFC fan een MUST!!!!!!!!!!!!!

A Diamond And A Tether, My Mirror Speaks (fantastiesss!!!!), I Was Once A Loyal Lover, Little Bribes (oerend hard!!) en voor de liefhebbers voor "rustig", Little Bird. Waar blijven de Death Cab For Cutie fans nou? Voor nog geen tientje een zeldzaam mooie EP!!!

Tsjonge, dat ik deze EP nu pas aantref. Ik ga me diep schamen en mijn DCFC badge mag zo van mijn uniform gerukt worden. Even snel bijluisteren hoor!

Beter laat dan nooit, Dn!S. Ik heb 'm net n.a.v. jouw reaktie nog eens beluisterd en het blijft een hele dikke 5 sterren!!!!

@ Dn!S. Ben je al een keer toe gekomen aan Chris' Walla's CD: Field Manual? Echt DCFC'stuff !

Ad Brouwers schreef:

Ja, die heb ik vorig jaar eenmaal geluisterd. En ik was zeker te spreken over die plaat. Toch heb ik hem daarna niet meer opgezet. Misschien goed dat jij me er nu aan herinnerd

Deze EP is ook weer hoopgevend. Ik was toch wel teleurgesteld in Narrow Stairs. Diamond & a Tether en My Mirror Speaks zijn veelbelovend. Neem daarbij het geweldige Meet Me On The Equinox en ik kan beloven dat het Death Cab vuurtje nog altijd brandt in mij!

avatar van tangerine
Zeer de moeite waard. Een heel Death Cab for Cutie album is vaak teveel van het goede, mijn glazuur kan de constante stroom aan zoetigheid niet aan vrees ik. Leuke band verder wel hoor . Maar via een EP luisteren net even aangenamer.

My Mirror Speaks vind ik een van hun betere nummers, de demo van Talking Bird overbodig. De rest is gewoon goed. Gevatte woordsmid ook, die Ben Gibbard