Iron Maiden - Run to the Hills / The Number of the Beast (1990)

Label: EMI

1. Run to the Hills (3:56)
  2. Total Eclipse (4:29)
  3. The Number of the Beast (4:52)
  4. Remember Tomorrow [Live] (5:28)
  5. Listen With Nicko! Part IV (8:23)
avatar van manontheedge
Yes! Total Eclipse op de FIRST TEN YEARS single!!!
geweldig nummer

avatar van Edwynn
Ik zag het nummer voor het eerst op de 12 Wasted Years docu. De Beast Over Hammersmith versie is dat.
Deze serie was een leuke uitkomst om het nummer te kunnen bemachtigen op cd. Later werd het doodleuk aan Number Of The Beast toegevoegd.

De Remember Tomorrow versie is, ondanks de suggestie dat het een opname uit een gig Italië is, gewoon dezelfde als Maiden Japan versie waar Dickinsons vocalen in gezet zijn.

avatar van Spoelworm
Wat heb ik dit altijd een gave hoes gevonden.
(net als die ep van aces high- meen ik -met die piloot.ook al zo mooi..)

Edwynn schreef:

Ja Steve Harris vond achteraf dat Total Eclipse erop had gemoeten ipv Gangland. Ik weet niet of ik het er mee eens ben. De studioversie klinkt wel wat mat, de Hammersmith versie klinkt beter.

avatar van vielip
Wat mij betreft niet in plaats van maar gewoon als 9e song. Had totaal niet misstaan! Te gek nummer inderdaad.

avatar van CASINO BOOGIE2
vielip schreef:

Tussen Gangland en Hallowed Be Thy Name in... was geweldig geweest.

avatar van Edwynn
Total Eclipse is een geweldige b-kant. Ook de Hammersmithversie is waanzinnig.

Toch: Ik heb een uitgave waar Total Eclipse als reguliere track is opgenomen tussen Gangland en Hallowed Be Thy Name in. (uit die enhanced serie waar de zijkanten gezamenlijk de hoes van het debuut vormen). Ik merk aan mezelf dat ik toch blijf vasthouden aan de originele LP en cd zonder Total Eclipse. Number Of The Beast met acht nummers (incl Gangland) is iconisch genoeg.

avatar van Faalhaas
Qua stijl valt Total Eclipse wel een beetje buiten de boot natuurlijk. De nummers razen allemaal lekker voort. Total Eclipse voelt qua energie anders.

avatar van Edwynn
Precies dat. Plus de volgorde waarmee ik ben opgegroeid.

avatar van vielip
Faalhaas schreef:

Klopt ook wel. En ik zou er ook sowieso geen van de overige acht nummers voor willen inwisselen. Maar als extra nummer kan ik 'm wel hebben.

vielip schreef:

Het is zeker een goed nummer verder. Medegeschreven door Dave Murray en Clive Burr, daar zal het wel mee te maken hebben dat het anders klinkt. Twilight Zone bijv was ook van Murray, zijn nummers zijn minder metal, en hebben meer blues invloeden.