Gary Moore - Live from London (2020)

Rock / Blues
Label: Provogue

1. Oh, Pretty Woman (4:36)
  2. Bad for You Baby (3:06)
  3. Down the Line (3:11)
  4. Since I Met You Baby (4:26)
  5. Have You Heard (9:58)
  6. All Your Love (5:27)
  7. Mojo Boogie (4:55)
  8. I Love You More Than You'll Ever Know (11:57)
  9. Too Tired / Gary's Blues 1 (6:01)
  10. Still Got the Blues (7:08)
  11. Walking by Myself (4:02)
  12. The Blues Is Alright (5:07)
  13. Parisienne Walkways (8:54)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Live Gary Moore Album From 2009 Show To Be Released In January - Blabbermouth.net

Postume albums / livealbums, het blijft toch raar aanvoelen maar... het is Gary Moore, een gitarist met een mooi divers parcours én een gitaargeluid dat herkenbaar blijft of hij nu Rock speelde of Blues. Weeral breidt die verlanglijst van mij zich uit. Zo blijft een mens bezig, maar ik hou zo van livealbums.

avatar van viking1
Gisteren op lp gekocht. Eerste indruk heerlijk bluesrock plaat. Het gitaar geweld spat er weer van af. Jammer dat ook deze gigant niet meer onder ons is . Cijfer komt nog, lp nu paar keer beluisterd. Mooie lp hoes. En tijdloze muziek.
Play it loud rock on

Klopt het dat de cd-tracks zijn ingekort?

Ik heb dit album op dubbel oranje vinyl gekocht, wat mooi past bij de hoes en er heel fraai uitziet. En zo klinkt de muziek ook. De opnames zijn kraakhelder vanuit the O2 Islington Academy in London gemaakt op 2 december 2009. En dat Gary Moore gitaar en bluesrock kan spelen, dat weten we. Maar goedemorgen, wat laat hij dat op dit concert horen zeg. Hij is in absolute topvorm en speelt zich fantastisch door een heerlijke setlist heen. Het tempo is soms ongelooflijk en hij is ook nog goed bij stem en heeft een prima band bij zich. Vaak noem ik wat favoriete songs, maar dat is hier ondoenlijk: alles is echt heel goed. Absolute aanrader voor de (blues-)rock liefhebber!

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ja, ja, ja. Mijn oorspronkelijke bedoeling was om mijn Gary Moore verzameling aan studio- en live-albums compleet te houden en mijn eerste bericht gaf ergens mijn gemoedstoestand weer bij dergelijk postume albums, maar goed, niemand hield een tweeloop tegen mijn hoofd om dit te kopen of te laten liggen.

Driewerf ja ben ik blij met mijn aankoop waarbij ik gekozen heb voor de sobere digipack versie. Ik ken heel goed zijn Rock periode, ik ken ook zijn Blues periode en ik gun de artiest de vrijheid, maar meer en meer gaat mijn voorkeur uit naar zijn Blues / Blues Rock periode (wat blijf ik een hekel hebben aan die genres, dat lelijk woord alweer, muziek is muziek). De combinatie gitaar / stem tijdens zijn Blues / Rock periode lijkt mij beter te liggen.

Mijn favoriet blijft nog altijd die Essential Montreux prachtbox, maar deze Live from London is opnieuw een welgekomen prachtig visitekaartje van Gary Moore, om U tegen te zeggen. Dat gitaargeluid van hem. Uniek? Misschien niet want wie ben ik? Herkenbaar? Des te meer. Dank u, Mr. Gary Moore. Dank u, dank u, dank u.

avatar van Twinpeaks
Mezelf getrakteerd op deze dubbelaar. Heerlijke plaat. Moore blijft een geweldenaar op de snaren. Moore zijn kwaliteiten worden vaak wat ondergewaardeerd heb ik het idee. Ik zit weer even in een herontdekkingsfase en dat bevalt prima. Inderdaad lastig om favorieten uit te kiezen, al heb ik Still Got The Blues wel wat te vaak gehoord . Maar goed , dat mag de pret niet drukken. 4 en halve ster