On Thorns I Lay - Threnos (2020)

Griekenland
Rock / Metal
Label: Lifeforce

1. The Song of Sirens (6:58)
  2. Ouranio Deos (6:19)
  3. Cosmic Silence (4:59)
  4. Erynies (5:35)
  5. Misos (4:18)
  6. Threnos (7:14)
  7. Odysseia (9:48)
avatar van Dr.Pat
Deze band draait blijkbaar al erg lang mee, maar is nooit op mijn radar verschenen. Zal wel komen doordat men uit Griekenland komt...
Op zich wordt ik wel vrolijk (soort van bij doom natuurlijk) van wat ik hier hoor.
Death-Doom op een fijne manier, maar ook zeker kwalitatief in orde. Ik hoor melancholische gitaren, een diepe grom, zware deur offers, en rustige passages en hier en daar een synth die allen goed in het geheel passen. Ook de fluisterende stem en stemmig gesproken zinnen zijn aanwezig. De complete Doom Death bingo kaart kan ingevuld worden.
Ik onthoudt mij voorlopig van een stem, eerst eens wat vaker luisteren, maar hier is niet veel mis mee! Raar dat men nu pas komt bovendrijven, hier op MM is ook nauwelijks op ze gestemd...

avatar van Ayreonfreak
Dr.Pat Een en ander heeft wellicht te maken dat het label waar ze nu op verschenen zijn een groter platform heeft; Lifeforce. Zeker op het gebied van dit type muziek een groot label.