Joe Smooth - Promised Land (1988)

Dance
Label: BCM

1. Promised Land (5:32)
  2. Can't Fake the Feeling (5:05)
  3. Oh So True (3:44)
  4. He's All I Need (4:02)
  5. Inside My Mind (6:55)
  6. I Try (4:13)
  7. I'll Be There (5:32)
  8. Purple Haze (3:43)
  9. Perfect World (5:36)
  10. Going Down (5:48)
avatar van Jan 1970
Promised land was zo'n nummer uit de House/Acid tijd. Maar wel een die er met kop en schouders bovenuit stak. Het week nogal af van de nerveuze opgefokte deuntjes uit die tijd en de positieve boodschap van dit nummer was ook uitzonderlijk.

Leuke herinneringen aan dit nummer en deze tijd (eind jaren '80) in het algemeen. Rest van het album? Geen idee. Purple Haze is inderdaad van Hendrix, maar als house-nummer... neuh.

avatar van RogerV
De rest ken ik niet maar The Promised land is een van de mooiste en beste houseplaten ooit gemaakt.

De boodschap van The Promised land draagt zo ongeveer het hele gevoel van de dancemuziek uit. De droom en illusie van het paradijselijke oord van vrede en liefde.

avatar van matthijs
Inside my mind is ook lekker, maar het titelnummer spring er zeker bovenuit.

avatar van trebremmit
Promised Land is een van de mooiste housenummers uit die tijd, eerst vond ik het maar een gewoon nummer, maar de laatste jaren is het enorm gegroeid, wat een warm en positief nummer!

avatar van Kos
Kos
Promised Land is nog steeds op menig housefeestje een mooie afsluiter vlak voordat de lichten aangaan.

avatar van Martijn Jonkers
Promised Land is inderdaad een topnummer, maar er staan meer mooie, warme housetracks op dit album zoals Perfect World en I'll Be There. House zoals die helaas niet meer gemaakt wordt.