Nils Patrik Johansson - The Great Conspiracy (2020)

1 stem

Zweden
Label: Metalville

1. The Agitator (6:10)
  2. One Night at the Cinema (4:39)
  3. The Baseball League (5:22)
  4. Freakshow Superstar (3:07)
  5. March of the Tin Foil Hats (5:44)
  6. Prime Evil (7:25)
  7. Killer Without a Gun (3:41)
  8. The Great Conspiracy (5:53)
  9. This Must Be the Solution (6:17)
  10. Requiem Postlude (1:37)
avatar van gigage
Het album verteld het verhaal over de aanslag op de Zweedse premier Olof Palme in 1986. De titel doet vermoeden dat deze onopgeloste moord zijn eigen verhaallijn krijgt maar binnen enkele maanden wordt het eindrapport gepresenteerd door het OM. Es kijken hoeveel er van deze samenzwering er in terecht komt.

avatar van The_CrY
Een stuk sterker dan het overigens zeer degelijke Evil Deluxe van twee jaar terug. Nils Patrik Johansson is op deze plaat zo vrij als een vogeltje, zonder de Astral Doors of Civil War die in zijn nek hijgen. Muzikaal sluit het nog het meeste aan bij de power metal van Civil War, wat wel laat zien dat Johansson daar een enorme vinger in de pap had. Er staat geen zwak nummer op wat mij betreft en de beste man laat zien dat hij, ondanks zijn aparte stemgeluid, toch echt een dijk van een stem heeft. Af en toe komt de Dio-verering weer bovendruiven, zoals op het - overigens fantastische - 'Prime Evil', maar op 'Freakshow Superstar' klinkt hij weer zoals geen ander; enigszins jolige, doch boze teksten uitspugen zoals alleen hij dat kan.