Classic Rock: 1990 - 1996 (1998)

Label: Time Life

1. Gun - Word Up (4:20)
  2. Thunder - Dirty Love (4:20)
  3. Billy Idol - Cradle of Love (4:41)
  4. Spin Doctors - Little Miss Can't Be Wrong (3:55)
  5. Terrorvision - Oblivion (3:06)
  6. Poison - Unskinny Bop (3:47)
  7. Dan Reed Network - Come Back Baby (3:35)
  8. The Pretenders - Night in My Veins (3:17)
  9. Tasmin Archer - Sleeping Satellite (4:35)
  10. Crowded House - Distant Sun (3:49)
  11. Marc Cohn - Silver Thunderbird (4:33)
  12. Chris Rea - You Can Go Your Own Way (3:58)
  13. David Lee Roth - A Lil' Ain't Enough (4:44)
  14. The Wildhearts - Caffeine Bomb (2:42)
  15. Great White - Call It Rock 'N' Roll (3:58)
  16. Guns N' Roses - Live and Let Die (3:03)
  17. Alice Cooper - Feed My Frankenstein (4:15)
  18. Mr. Big - Daddy, Brother, Lover, Little Boy (3:58)
  19. Skid Row - Monkey Business (4:21)
  20. Warrant - Cherry Pie (3:22)
  21. Living Colour - Love Rears Its Ugly Head (6:16)
  22. Faith No More - Epic (4:54)
  23. Radiohead - Creep (3:58)
  24. Scorpions - Wind of Change (5:13)
  25. Alannah Myles - Black Velvet (4:04)
  26. Cher - One by One (5:03)
  27. James - Sit Down (4:04)
  28. Gin Blossoms - Hey Jealousy (3:55)
  29. Aztec Camera en Mick Jones - Good Morning Britain (4:08)
  30. The Wonder Stuff - Size of a Cow (3:14)
avatar van Pietro
Deze dubbelaar van de Classic Rock-serie geeft opnieuw een enorm gevarieerd rockaanbod weer waarbij de nadruk in dit geval ligt op de hardrock en alternatieve rock die begin jaren ’90 hoogtij vierde. Het is volgens mij het enige album in de serie waarbij de jaren ’90 aan bod komen, daar waar met name de jaren ’70 en ’80 veel beter vertegenwoordigd zijn. Logisch ook, want de wat meer traditionele rockbands kregen het gaandeweg de jaren ’90 steeds lastiger in het almaar veranderende muzikale landschap.

De Classic Rock-serie heeft mij veel nieuwe rockartiesten doen ontdekken en ik denk dat er geen album in de reeks is dat zo divers is te noemen als deze. Klassieke hardrock van bands als Scorpions, Mr. Big, Guns n’ Roses en David Lee Roth vind je hier naast alternatieve rockbands zoals Radiohead, The Wonder Stuff, Aztec Camera en James. Ook artiesten die ik niet direct in de categorie rock zou plaatsen, zoals Cher en Marc Cohn, zijn hier vertegenwoordigd.

Voor ieder dus wat wils, waarbij in mijn geval met name de kennismaking met Thunder en Faith No More naar meer smaakte: een krappe 4*.