Ningen Isu - Ningen Isu (1989)

Alternatieve titel: 人間椅子

5. 神経症 I Love You (3:58)
  6. 人間失格 (5:09)
  7. 桜の森の満開の下 (6:08)
avatar van ZAP!
Lekker stevig, energiek, sympathiek 'oud' Japans melodieus (stoner)rock/metalplaatje. Wist niet helemaal wat te verwachten, maar ik stuitte onlangs min of meer toevallig op een nummer van hun uit 2019 (heartless scat) en werd nieuwsgierig. Natuurlijk is de zang weer een ietwat heikel punt, maar het past hier toch ook wel weer prima, eigenlijk. Het klinkt soms een beetje jolig (nee, niet Joling!) af en toe, maar het heeft iets charmants.

'神経症 I Love You' is simpelweg te makkelijk en gladjes (hitje scoren?), maar wil je ook met zo'n titel. Dan volgen ineens de twee sterkste nummers van de plaat (beetje proggy zelfs). Hopelijk kom ik meer in die richting tegen op volgend werk, want zo blijf ik wel benieuwd.

De bandnaam betekent (zo las ik op Discogs) The Human Chair en komt van een kortverhaal van ene Ranpo Edogawa. Dat je dat ook even weet.

Dik 3,5* voor nu (2e luisterbeurt: ik maak er een mooie acht van). Cheers, nee, kanpai!