Paul Duncan - Above the Trees (2007)

Label: Hometapes

1. Red Eagle (4:05)
  2. The Fire (4:36)
  3. The Lake, Pt. 2 (3:26)
  4. Country Witch (3:51)
  5. Parasail (6:34)
  6. High in the Morning (5:21)
  7. Above the Trees (1:49)
  8. The Lake, Pt. 1 (3:32)
  9. The Pendulum (4:19)
  10. Memory Curves (3:57)
Sietse
Dit is wat ik nu noem "eerlijke muziek".

Fijne luisterplaat met gewoon mooi singer/songwriter achtige nummers. Zo hoor ik het erg graag...

bubba, bedankt dat je met je top lijst me hier toe aanzette om ook echt maar eens te luisteren...had hem al wel ergens op de pc staan maar was er nog niet aan toe gekomen...

Komt op de lijst voor de koop

twijfel tussen 4 en 4,5 met neiging naar dat laatste...

Tof Sietse! Inderdaad heel eerlijke muziek. Geen moeilijk doenerij enzo. Wel hele mooie productie overigens, dat moet echt gezegd worden.

Dat dit album niet in meer voorlopige jaarlijstjes staat is mij echt een raadsel trouwens.

avatar van Koenr
Staat genoteerd, ben benieuwd.

Davez
Heb hem ook al een tijdje op mp3 spreekt me wel aan maar doet zeker onder voor de laatsten van bv Winterpills of Wilco.

Na 2 volledige luisterbeurten is er nog geen nummer blijven hangen maar ik schrijf de plaat nog zeker niet af.

bubbachups schreef:

Er komt er eentje bij hoor Paar keer gedraaid en wat een mooie plaat zeg. Een van de betere van dit jaar durf ik ook wel te zeggen. Zoals gezegd mooie ingetogen nummers die soms tot een kleine uitbarsting komen (Parasail ) en prachtige melancholische nummers (o.a. Country Witch).

Bedankt voor de tip, Koen

Sietse
ik vind het boekje ook heel erg mooi.

Hele mooi glossy hoes enzo...goed gedaan

de 4,5 is ondertussen trouwens zeker.

Mooi, begint dit album eindelijk een beetje te leven hier op MuMe! Ik heb er wat voor moeten spammen her en der, maar voor dit soort ingetogen pracht maak ik graag een uitzondering.

Sietse
nou ja, 10 stemmen vind ik nog niet zo heel erg veel hoor.

avatar van dudehere
Lijstjestijd en de muzieknerds worden nerveus... Ze zullen die briljante release van dit jaar toch niet over het hoofd gezien hebben.

Nou het was me bijna gebeurt bij Paul Duncan. Dus dank voor jullie gespam en lijstjes. Want wat een mooie plaat is dit.

Wat mij als eerste opviel was de mooie productie. Alle muzikanten vormen een mooi geheel en krijgen de aandacht die ze verdienen, zonder die aandacht op te eisen. Glad is hierbij het verkeerde woord, misschien netjes, opgeruimd of helder. Waarbij de stem van Paul Duncan, dromerig, ingetogen goed kleurt.

Een mooie combinatie tussen alt. country, folk en jaaaa lekker pop. Een plaat die het genre misschien wat minder stoffig maakt.

Sietse
Ik blijf hier gewoon nog steeds veel naar teruggrijpen en het is ondertussen een van de meest gedraaide albums hier de afgelopen 6 maanden. En eigenlijk blijft het toch allemaal hele mooie eerlijke liedjes en daarom toch maar die verhoging er in.
De volle mep is hier helemaal niet ongepast.

avatar van jurado
Prachtige cd van een mij tot 2 dagen geleden nog onbekend artiest.
Heerlijke roadmusic met prachtig pedalsteelspel.

Liefhebbers van deze muziek moeten ook maar eens naar deze kerel luisteren :
Nathan Holscher

//Edit: Halfje erbij, alleen al om het magistrale "The Fire". Wat een een prachtlied!

Davez
Mijn vorige bericht uit september 2007 was lichtjes negatief. Nu een half jaar later is het eerder positief, heel positief!

Zeer mooie plaat met tal van hoogtepunten. Hij doet me denken aan Alexi Murdoch. Zelfde bezwerende hypnotiserende zangstijl. Soms heel drukke nummrs met verschillende instrumenten die een prachtig geheel vormen, soms dan weer kalm.
Een aanrader hoor!

Sietse

meer mensen aan de Paul Duncan.
Deze cd verdient het om meer aandacht te krijgen.

Absoluut!

avatar van muziekobsessie
Nee, vind 't toch een slap aftreksel van Bonnie prince Billy. Ik hou niet van artiesten die te veel leentje buur spelen. Vandaar dat niemand er van gehoord heeft.

Haha, slap aftreksel van Bonnie Prince Billy? Grapje zeker? Ik hoor nauwelijks gelijkenissen, laat staat dat dit een slap aftreksel zou zijn. Ja, wellicht dat "The Letting Go" er in de buurt komt door de strijkers enzo, maar Paul Duncan gaat echt al wel langer mee dan dat album dus van een slap aftreksel kan geen sprake zijn.

avatar van musicfriek
Ik zat hier ook al met gefronste wenkbrauwen

Op hun eigen manier mogen ze er allebei zijn. En vandaar dat niemand er wat van gehoord heeft? Naar mijn mening nogal ondergewaarde plaat dit.

avatar van muziekobsessie
smaken verschillen natuurlijk, maar vind 't ook na meerdere luisterbeurten een zeikplaat, Geef mij maar Hobotalk's homesick for nowhere bijvoorbeeld in ditzelfde genre tien keer beter en origineler. Toch is de zogenaamde leuk valse manier van zingen toch echt wel Bonnie -achtig(hij kan gewoon niet zingen). Alleen komt die r wel mee weg omdat zijn teksten boven het gemiddelde uit stijgen. Verder vind ik Bonnie ook niet meer zo bijster interresant. In dat genre is Mickey Newbury veeeeeel beter.

Sietse
Hmm, maar hij zingt niet vals. Vreemd dat je daar een gelijkenis vindt.

Muzikaal en tekstueel is dit tevens wel heel erg anders dan Bonnie Prince Billy. Dat dit je niets doet zal me worst wezen maar om het dan te gaan vergelijken met toch wel heel erg andere artiesten...
Laat het alleen al zijn in de stemming...Will Oldham heeft tot zijn laatste album nooit een vrolijke positieve noot gespeeld, terwijl er op dit album geen stukje negativiteit/pessimisme/depressie te vinden is.

thedude1975
Wat late reactie, ondanks dat ik deze plaat in 2007 al eens tegenkwam. Hele mooie, rustige muziek en fijne stem.

avatar van Bill Evans
Ineens van Spotify verdwenen. Jammer, want ook niet makkelijk verkrijgbaar.