Anvil Chorus - The Killing Sun (2009)

geen stemmen

Rock / Metal
Label: Rockadrome

1. Deadly Weapons (3:49)
  2. Red Skies (6:16)
  3. Phase to Phase (4:14)
  4. Man Made Machines (3:33)
  5. After Time (4:17)
  6. Death of a Dream (4:58)
  7. Blue Flames (5:18)
  8. Tales (5:43)
  9. The Blade (3:38)
  10. European (5:05)
  11. Such Is Life (4:34)
  12. Once Again (5:32)
avatar van ZAP!
Door de band zelf op YT gezet. Ooit kwam ik es een single van hen tegen met een leuk hoesje*, maar die mocht dus niet op MuMe. De bandnaam ben ik nooit vergeten en nu loop ik tegen deze verzamel aan. Of eigenlijk: een veel later opnieuw ingespeelde verzameling tracks van oude demo's e.d..

Goed gespeelde ouderwetse heavy power metal die de moeite waard is, met een prima zanger. Misschien niet of nauwelijks verrassend, en 'After Time' is een wel een erg on-bijzondere (power)ballad, maar ook hier wel weer smeuïg gitaarwerk. 'Tales' is deels gewoon (vooral qua zang) een slap nummer... 'Such Is Life' ook al... en uiteindelijk voor de rest ook niet boeiend genoeg om echt een mooie voldoende te scoren - bij mij. Meer richting melodieuze hardrock naar het einde toe.

Een zes, vooruit. Wie het regelmatig wat softer wil, kan hier misschien best meer aan kwijt.

* de titeltrack ('Blondes in Black') ontbreekt op deze plaat, maar hier kan je 'm horen. Een ouderwetse hard/glamrock stamper die toch iets te ordinair bevonden voor een herkansing? Mij bevalt ie vanwege het tegen het heavy metal aan schurende geluid prima!