The Junior Cook Quintet featuring Blue Mitchell - Junior's Cookin' (1961)

1 stem

5. Sweet Cakes (5:26)
  6. Field Day (3:55)
  7. Pleasure Bent (6:26)
Mssr Renard
Van junior Cook moet ik echt eens meer gaan luisteren. Ik kwam hem op het spoor dankzij wat literatuur en heb er al gelijk geen spijt van. Geen bekende saxofonist (volgens mij) en trompettist Blue Mitchell is ook niet een beroemde kerel (denk ik). Nu is het wel zo dat Junior de sax speelde in het Horace Silver Quintet, dus zo onbekend zal hij toch niet zijn.

Maar wat de twee hier neer zetten is echt geweldig. Zoveel sfeer, zoveel power. Echt heerlijk samenspel.

Junior Cook zal later nog veel opduiken op platen van Cedar Walton, Clifford Jordan, Freddie Hubbard en Bill Hardman. Een veelgevraagd tenorsaxofonist zal blijken. Ik denk dat ik beter mijn ogen en oren open moet houden, want hij speelt dus wel bij favoriete artiesten van mij.

Deze plaat: sympathiek, fijn goed spel, goede productie en een erg gave hoes.

Soledad
Ik denk dat deze je wel bevalt met Cook Mssr Renard

Louis Hayes - Ichi-Ban (1976) - MusicMeter.nl

Mssr Renard

Met Woody Shaw zie ik ook, dat klinkt op papier al heel goed. Gaat op de luisterlijst.

avatar van Tony
En deze met Louis Hayes is ook erg goed.
Louis Hayes/Junior Cook Quintet - At Onkel Pö's Carnegie Hall Hamburg 1976 (2019) - MusicMeter.nl

Zoals vele concerten in de At Onkel Pö's reeks erg goed maar weinig geliefd/bekend zijn, zoals deze....
Chet Baker - At Onkel Pö's Carnegie Hall (2017) - MusicMeter.nl

Mssr Renard
Nou, nou, al die tips. Ik zou zeggen: zet deze gave plaat ook eens op, want het zet bij mijn wel een glimlach op mijn gezicht.