Occult - Rage to Revenge (2001)

1 stem

Label: Painkiller

1. Mind Domination (3:20)
  2. Violence & Hatred (4:16)
  3. The Madness Within (4:43)
  4. Killing for Recreation (4:01)
  5. Thy Creation (3:37)
  6. Revenge Is Mine (3:16)
  7. Work of a Legend (4:28)
  8. Fatal Disorder (3:15)
  9. The Desolate One (4:16)
avatar van exodus
Eén van de betere Occult schijven deze, waarop men bijzonder energiek en gedreven klinkt. Ook de nummers bezitten nu meer geloofwaardige ideeën en komen overtuigender over dan op het voorgaande werk. Dit is wederom een bikkelhard Thrash/Death werkje, net als voorgaand werk, en men is qua composities gegroeid! Was dit werkje midden jaren 80 verschenen, dan hadden Slayer en Kreator hier een concurent aan. Helaas...Rage to Revenge van ons eigen Nederlandse Occult verscheen pas in 2001, en valt te weinig écht op om hele Thrashvolkeren massaal in beweging te krijgen. Ergens jammer, omdat Occult op deze schijf mij als kritische zeikerd eindelijk weet te overtuigen en ten tweede, zoveel brutale riffs die je bij de groten uit de jaren 80 kunt zetten. Gave schijf, 15 jaar te laat verschenen.