Udo Pannekeet - Electric Regions (2019)

Label: In and Out of Focus

1. Electric Regions, Pt. 1 (23:51)
  2. Integration Yes (5:46)
  3. Little Nura (3:09)
  4. The Antibes Situation (4:54)
  5. Cocon Cocon (6:16)
avatar van Broem
Mooie recensie gelezen op de site van Progwereld. Pannekeet is bassist bij Focus en fan van Jaco Pastorius. Dan is m’n aandacht getrokken. Ben geen echte kenner van Pastorius maar vanwege mijn adoratie voor Pat Metheny ben ik ooit in zijn albums gedoken. Opener Electric Regions Pt 1 klokt 23:51 min en klinkt subliem. Erg herkenbaar en een heerlijke bass sound van Udo Pannekeet. De overige nummers op het album (ruim 20 min) vind ik een stuk minder. Pannekeet lijkt zich te verliezen in een hoop gepiel en dat boeit me een stuk minder. Ik heb geen idee welke kant hij verder op wil. Wat dat betreft haak ik af bij die mooie recensie op Progwereld. Numero uno van dit album is echter een blijvertje. En met die speelduur eigenlijk de helft van het album. Dat dan weer wel.