René Karst - Atje voor de Sfeer en Andere Sfeermakers (2019)

1 stem

Label: Dino

1. Atje voor de Sfeer (3:18)
  2. Hollanders (3:18)

met DJ Bart

3. De Derde Helft (3:17)
  4. Liever Te Dik in de Kist (3:55)

met Stef Ekkel

5. Laat Ze Maar Zien (3:15)
  6. Skol Cheers Proost (2:48)
  7. Kruipend door de Supermarkt (3:27)
  8. De Stenen op het Plein (3:31)
  9. Blij (2:27)
  10. Samen Met Jou (3:29)
  11. Supergave Tijd [Remix] (4:09)

met DJ Michiel en DJ Bas.eu

12. We Zijn Nog Beter Als We Dronken Zijn (3:10)

met Stef Ekkel

13. Owww Kastelein (3:07)
  14. Morgen Wèl (2:57)
  15. Atje voor de Sfeer [DJ Maurice Remix] (2:45)
avatar van nlkink
Met Liever Te Dik in de Kist (dan een feestje gemist) trok René Karst samen met Stef Ekkel in 2018-2019 de aandacht. Het lied werd zelfs een hit. En René kreeg ironisch genoeg bijna zijn zin, want in de zomer van 2020 raakte deze rassnabbelaar besmet met Corona. Net naar één feestje teveel geweest. Toen hij eenmaal ontslagen was van de IC moest uiteraard in de regionale krant opgetekend worden hoe ziek René was geweest, en hoe blij hij wel niet was met de inspanningen van het team verplegenden om hem heen. Een echte tranentrekker was het, maar de foto van René, als een aangespoelde walvis in zijn ziekenhuisbed, was natuurlijk genant.
De andere nummers zijn zo'n beetje van het zelfde laken een pak. Atje voor de Sfeer is hier in de regio ook redelijk bekend, ik twijfel of dat ook geldt voor de rest van het land.
René is ooit begonnen als onderdeel van Duo Karst, samen met zijn moeder Jannie. Toen was het niveau wel wat hoger.
Met het carnavaleske heeft René meer succes gehad de laatste jaren, maar de liefhebber van het betere regionale luisterlied zou eens moeten omkijken naar het werk van Duo Karst.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
nlkink schreef:
Ik kan uit de eerste hand melden dat Atje voor de Sfeer ook ruim buiten Assen in bepaalde kringen een gevleugelde uitdrukking is.

avatar van EttaJamesBrown
Ik zie nu dat Atje met een ‘t’ is geschreven. Nooit geweten. De volgende keer dat ik het voorbij hoor komen bij collega’s ga ik uitweiden over Ad Fundum. Met een ‘D’ van drinken.