Lhasa - The Living Road (2003)

Canada
Wereld
Label: Audiogram

1. Con Toda Palabra (4:29)
  2. La Maree Haute (3:26)
  3. Anywhere on This Road (4:35)
  4. Abro La Ventana (4:03)
  5. J'arrive à La Ville (5:58)
  6. La Frontera (3:02)
  7. La Confession (3:45)
  8. Small Song (2:26)
  9. My Name (4:17)
  10. Pa'llegar a Tu Lado (4:31)
  11. Para el Fin del Mundo el Ano Nuevo (4:23)
  12. Soon This Space Will Be Too Small (4:44)
Erg sfeervolle plaat. Mooie melancholische stem. Tussen vele geslaagde nummers (alleen met de laatste 3 heb ik niet zoveel) is Anywhere on this Road mijn favoriet, vooral vanwege de prachtig invallende trompetsolo in de laatste twee minuten ervan.

Een van de mooiste albums die ik ken. Melancholisch, krachtig en subtiel. 'The Living Road' is wat uitgebalanceerder dan zijn voorganger 'La Llorona'. Prachtig gezongen in het Spaans, Frans en Engels met een stem die je nooit meer zult vergeten. Favoriete nummers 'Anywhere on This Road', 'My Name' en 'Para el Fin del Mundo el Ano Nuevo'.

avatar van Skandolphus
La Llorona verraste mij door de tragiek in haar stem, The living road is vooral muzikaal gezien toegankelijker, hoewel toegankelijk is deze muziek natuurlijk niet. Haar vorige album vond ik meer één geheel. Hier staan vooral hele mooie nummers op. Vooral Con toda palabra kan mij zeer bekoren

avatar van muziekobsessie
Vind deze na heel veel draaibeurten toch beter dan vorige, alleen 3 engelstalige helemaal niks. 21 april komt nieuwe uit, 1 nummer al op my space te horen

Social_Mask
Ik vind Anywhere on This Road wel wat hebben. Heerlijk bluesachtig nummer. Ik krijg er een beeld van 10 negers bij, allemaal aan elkaar vastgeketend, sjokkend over een spoorlijn onder een brandende zon. Beetje jammer van de trompet..

Ze heeft idd wel wat tragisch in haar stem en de instrumenten sluiten daar goed bij aan. Levert een mooi album op. Mijn voorkeur gaat overigens uit naar de Franstalige nummers. Haar stem en de Franse taal gaan mooi samen.

Social_Mask
Opmerkelijk dat muziekobsessie de Engelstalige niks aan vindt, terwijl ik die juist de beste nummers vind. My Name is ook zo'n mooi voorbeeld. Vind de Spaanstalige juist wat minder.

Ik merk ook dat ik het album steeds meer begin te waarderen. Een verhoging sluit ik niet uit. Bijzonder indrukwekkend album.

avatar van muziekobsessie
tja vind haar in 't engels teveel mainstream ala Catpower terwijl het spaans, waar ik geen snars van begrijp, in combinatie met haar zwoele stem betoverend mooi wordt net als haar gehele debuut cd. Dan zal je haar laatste ook wel mooi vinden die is helemaal in t engels. ik was overigens tentijde van dit album bijna naar Antwerpen gegaan om haar te zien(nederland sloeg ze over). kan me zelf nu wel voor me kop slaan. probeer ook de liveopname van deze toer te pindakazen, in radio kwaliteit. dan besef je pas echt wat je gemist hebt, je gelooft je oren niet

avatar van Skandolphus
Ik denk dat ik er twee jaar geleden weinig van begrepen heb. Wat een groeiplaat.
De live versie van La confession is een aanrader, beeldschoon. YouTube - Lhasa - La Confession - TV5 Acoustic - 02.04.2004
Verdrietig dat Nederlandse muziekjournalisten haar volledig over het hoofd hebben gezien.

Skandolphus schreef:

ohmusica
Eerste impressie: Heel melancholisch, prachtig gezongen, sfeervol album voor de herfst. Geheel aan mij voorbij gegaan in 2003.

muziekobsessie schreef:

Lhasa is veel meer mainstream dan Cat Power. Alleen door (o.a.) in het Spaans te zingen staat ze nog met een half voetje buiten die mainstream, maar muzikaal gezien gebeurt op "The Living Road" weinig opzienbarends. Het is mooi, het kan mij af en toe raken, maar het kabbelt ook te veel en te lang en door de bank genomen klinkt het mij nogal risicoloos in de oren.

Dat neemt niet weg dat hier knappe nummers op staan (Con toda palabre, Anywhere on this road, My name) en dat Lhasa gezegend is met een uniek stemgeluid. Alleen jammer dat die stem zelden mag uithalen en braaf binnen de lijntjes blijft kleuren. Ik had haar graag wat moediger gehoord, rauwer, bluesiër, minder behaagziek.

avatar van IntoMusic
muziekobsessie schreef:

Soms begrijp ik geen reet van het stemgedrag op MuMe... 3 Nummers vindt je helemaal niks en toch geef je 5 sterren. Deze vindt je beter dan haar debut, maar aantal sterren zijn gelijk

Anyway, door de lovende reacties op en buiten MuMe, toch maar eens deze zangeres gaan beluisteren.

Edit: jeetje, even via Wikipedia naar haar achtergrond gezocht en wat een tragisch einde. Beetje bizar dat ik nu pas deze zangeres heb ontdekt die inmiddels al bijna 2 jaar is overleden. Overkwam mij ook al bij Eva Cassidy...