Windmill - Dance of Fire and Freedom (2020)

1 stem

Polen
Uitgebracht in eigen beheer

1. Iskry (1:30)
  2. Taniec Ognia I Wolności (5:27)
  3. Triskelion (5:09)
  4. Matoha (4:17)
  5. Nadchodzi Burza (4:19)
  6. Wyraj (5:28)
  7. Północny Wiatr (5:00)
  8. Klątwa Utopca (4:39)
  9. Embers (4:51)
  10. Biesiady Czas (3:11)
  11. Stalowy Władca (5:14)
avatar van gigage
Debuutalbum van deze Poolse folk- metal band die een beetje tussen zwaar en lichtverteerbare metal afwisselt tijdens de songs. De folk komt in het begin van fluitmans, niet iets wat we niet eerder gehoord hebben, en je vraagt je soms af of dat zijn aanwezigheid of volume wat gereduceerd had kunnen worden. Daarna is de fluit in het vochtige mos van Lodz achtergelaten en worden zowel de viool en de mandoline ter hand genomen voor het meeslepende Triskelion. De midtempo tracks worden voorzien van een vette gitaarsound en veelal Poolse lyrics. De heren zijn slechts rond de 20 jaar maar weten al een hele volwassen licht progressieve Folk Metal plaat neer te zetten.
De productie is zoals dat van een debuutplaat in eigen beheer kan worden verwacht maar draagt daardoor wel bij aan het enthousiasme van het spel. Leuk album met een eigen smoelwerk.