King Tech & MC Sway - Flynamic Force EP (1988)

1 stem

Label: All City

1. We Want to Rock You (5:06)
  2. The Awesome (4:05)
  3. Saying U Want More (Break It on Down) (5:55)
  4. A Word to the Wize (5:40)
  5. Beat of the Drum (4 Minutes of Death) (3:56)
  6. King Tech (4:39)
RedLightCityBoy
King Tech & MC Sway - Flynamic Force EP

King Tech & MC Sway was een van de talloze hip-hop duo’s in the jaren 80’. De typische old-skool sound is op dit plaatje wel te horen.
Maar echt heel goede old-skool is dit niet.

Hele, hele slappe hip-hop beats met twee mc’s die ook niet echt van een hoogniveau waren. Het is allemaal wel leuk en aardig, maar het wordt nooit eens echt interessant voor mij.

Deze plaat lijkt meer op een demo.
Het is allemaal te experimenteel gedaan.
Hip-hop was natuurlijk nog een vrij jong genre, maar als je een andere hip-hop plaat uit 88’ hoort dan zijn de beats veel beter uitgewerkt , even als de mc’s.

Later heeft dit duo zich beter ontwikkelt met betere beats, maar hier is het nog echt te speels. Leuk om eens gehoord te hebben, maar zeker niet iets om vaak te herhalen.

Hedendaags is King Tech veel bezig op productioneel gebied voor opkomende rappers. MC Sway is al enige tijd een vaste MTV-presentator, als je een foto ziet dan herken je hem gelijk.