Sweet Trip - You Will Never Know Why (2009)

Pop / Electronic
Label: Darla

1. Conservation of Two (2:41)
  2. Air Supply (4:41)
  3. Forever (3:58)
  4. Acting (7:05)
  5. Milk (4:25)
  6. Darkness (5:56)
  7. To the Moon (4:10)
  8. Song About a Sea (1:30)
  9. Song About a Sun (1:32)
  10. No Words to Be Found (2:42)
  11. Pretending (5:05)
  12. Misfortunes Are Cruel (4:18)
  13. Your World Is Eternally Complete (4:20)
  14. Female Lover (4:04)
avatar van spoon
Voorganger van dit album is ondertussen een cult-classic. Dit album is toegankelijker en minder electronic en experimenteel als dat album en staat vol met poppareltjes. Soort dream-pop, shoegaze en Stereolab gelijkend, maar dan geen copycat, maar alsof ze via een andere kant op dezelfde sound terecht zijn gekomen. Wat volwassener en wat meer sfeervol
Conservation of Two, Air Supply hadden op z'n minst bescheiden hitjes moeten zijn.

Beetje raar dat ik dit album 11 jaar na release hier kan toevoegen en dat het niet veel ruimer bekend is. Zeer de moeite waard!!
Sweet Trip - Air Supply - YouTube

avatar van nognooit
Gek genoeg ontdek ik dit album ook pas na elf jaar! Erg tof, invloeden van Stereolab maar ook The Postal Service hoor ik hier in terug.

avatar van TornadoEF5
Voorlopig een nipte 4.0*. Ik heb het veel meer voor hun voorganger (of hun dubbelsingle uitgebracht dit jaar). Maar misschien groeit dit wel nog, ik vind persoonlijk dit minder toegankelijk dan hun voorganger, maar voor de meesten zal dat andersom zijn.

avatar van TornadoEF5
Ook deze is ondertussen aan het vallen, maar ik moet het album nog eens in het geheel beluisteren. Meest toegankelijke album (hoewel voor mij blijkbaar niet). Conservation of Two heeft een heel leuk melodietje. Air Supply en Milk zijn leuke liedjes om rustig van te worden en van weg te dromen.

Velocity : design : comfort is meer elektronisch gericht. Een soort glitchversie van M83 - Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts (dus early M83), en valt best samen te vatten als droommuziek voor robots.

Dit is meer toegankelijke en lief aandoenende dream pop.

Het nieuwste album is een soort mix van Velocity : design : comfort en dit album met zowel glitchelementen, maar ook het dromerige karakter van dit album, alsook weer nieuwe invloeden. Het vroegere werk van Sweet Trip heb ik nog niet beluisterd (van voor Velocity : Design : Comfort).

avatar van niesiehey
Sweet Trip is niet ondergewaardeerd op deze website maar eerder gewoon onbekend. Dit album is ook bizar goed