Good NightOwl - Truthmaster (2019)

1 stem

Uitgebracht in eigen beheer

1. First Contact (6:18)
  2. Second Glance (5:58)
  3. Third Time's a Charm (4:12)
  4. Fourth O' July (6:41)
  5. Fifth Element (4:04)
  6. Sixth Sense (6:22)
  7. Seventh Heaven (5:31)
  8. Eighth O' Dank (5:11)
  9. Ninth Wonder of the World (6:47)
  10. Tenth Commandment (8:56)
  11. Eleventh Hour (5:31)
avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Tussen alle grauwe middelmaat een prettige ontdekking. Good NightOwl (de artiestennaam van Daniel Lewis Cupps) heeft sinds 2011 in zijn eentje een luttele 15 albums op de mensheid losgelaten. Wellicht schaadt overdaad, maar dit is pas de eerste Good NightOwl die ik hoor, dus tot dusverre...

Wat we horen is een mix van recente melodieuze prog (waar inderdaad al ruim voldoende van voorhanden is) en wave in de beste Talking Heads traditie (of jaren '80 King Crimson, om dichtbij huis te blijven). Het geheel komt fris en urgent over, adjectieven die ik tot nog toe nooit nodig heb gehad om een 2019-release te omschrijven.

Helaas (vooralsnog) alleen digitaal uitgebracht.