menu

Alan Gowen / Phil Miller / Richard Sinclair / Trevor Tomkins - Before a Word Is Said (1982)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Verenigd Koninkrijk
Jazz / Rock
Label: Europa

  1. Above and Below (7:41)
  2. Reflexes in the Margin (4:00)
  3. Nowadays a Silhouette (4:31)
  4. Silver Star (2:24)
  5. Fourfold (6:15)
  6. Before a Word Is Said (7:58)
  7. Umbrellas (3:54)
  8. A Fleeting Glance (7:33)
totale tijdsduur: 44:16
zoeken in:
avatar van Mssr Renard
4,0
Voor fans van zowel Gilgamesh als National Health als Hatfield and the North is dit een interessante samenwerking.

Alan Gowen was de drijvende kracht achter Gilgamesh, waar drummer Trevor Tomkins ook vandaan komt. Richard Sinclair en Phil Miller hebben beiden in Caravan en Hatfield and the North gespeeld. Alan Gowen heeft dan ook weer meegespeeld in National Health waar Phil Miller dan ook weer in heeft meegespeeld.

De bezetting is (voor hen die de muzikanten niet kennen): Richard Sinclair: bas en zang, Phil Miller: gitaar, Alan Gowen: toetsen en Trevor Tomkins: drums.

Het is een wat kalme maar erg goed geproduceerde Canterbury jazzprogplaat, die wat mij betreft wel wat bekendheid kan gebruiken. Al gaat om den duur dat zware basgeluid wel een beetje tegenstaan. Er zit een dik effect (fuzz) op de bas die ik zelf niet zo heel mooi vind (zoals in Nowadays a Silhouette).

avatar van echoes
Ik kwam dit album tegen bij het zoeken naar Richard Sinclair op spotify. Ik kende het niet, maar lekker relaxed plaatje. Heerlijk achtergrond/begeleidingsmuziekje als ik op de computer bezig ben.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:11 uur

geplaatst: vandaag om 22:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.