Magic Bus - Magic Bus (2010)

Uitgebracht in eigen beheer

1. City of Sand (7:26)
  2. Magic Bus (4:51)
  3. Gods of the Mountain (7:08)
  4. Tucan Pyramid (5:17)
  5. Holy Road (4:59)
  6. Milky Way (7:06)
  7. Back to the Garden (10:53)
Mssr Renard
Eerste plaat van dit hippiesymfo-collectief.
Dit is een zijproject van één van de leden van Kula Shaker (ook een hippieband). Daar waar Kula Shaker het zoekt in de powerrock van Deep Purple, is Magic Bus net een kopie van Caravan ten tijde van In the Land of Grey and Pink.

Is dat storend? Nee, verre van. Zelfs de productie/eindmix is wollig jaren zeventig. De stem is precies zoals die van Richard Sunclair. Verder is er een hoop orgel, akoestische gitaar, lichte leadgitaar, fluit, etcetera om er een vrolijk en speels luisteravontuur van te maken.

Met de ogen dicht kost het niet veel moeite om jezelf in de magische bus op de hoes te fantaseren. Wat dat betreft is het een geslaagde psychrockplaat, maar dan zonder de herrie van overstuurde gitaren.

avatar van Tonio
Ben dit album (en de andere twee) nu aan het beluisteren. Lekker album. Bedankt voor de tip, Mssr Renard.

Ook ik ben al sinds het begin een grote fan van Caravan, en kan Magic Bus dan ook zeer waarderen. Score volgt pas na een paar luisterbeurten.

Mssr Renard
Ik ben benieuwd naar je reacties en scores.

Ik hoop dat wij meer mensen enthousiast kunnen krijgen voor deze leuke band.

Mssr Renard
jurado, kan/mag ik je deze heerlijke moderne Canterbury-plaat adviseren?

Mssr Renard schreef:
jurado, kan/mag ik je deze heerlijke moderne Canterbury-plaat adviseren?

Dat mag zeker, ben benieuwd.
Moet wel zeggen dat ik niet veel op heb met moderne bands die priegelprog produceren maar ik laat mij graag verrassen.

jurado schreef:

Dat mag zeker, ben benieuwd.

Ik heb exact en preciezelijk hetzelfde gevoel als jij, en de ene na de andere moderne priegelprogband gaat aan mij voorbij zonder indruk te maken. Maar voor ondermeer Wobbler en Magic Bus maak ik graag een uitzondering.

avatar van jurado
Dit is niet aan mij besteed, het klinkt mij allemaal veel te netjes en te veel een kopie van Caravan.
Als ik bijvoorbeeld de drummer hoor spelen klinkt het als of ik naar een muziekschool docent luister, belegen.
Ik had gehoopt op een portie psychedelische rock maar helaas hoor ik vooral suffige bejaarden prog.
Ik vind het niet slecht maar ik word er helemaal niet warm van. Dan luister ik liever naar het al eerder genoemde Wobbler.

Mssr Renard
Het is inderdaad wat netjes en kalmpjes. Er wordt nergens gescheurd. Voor mij ideaal, want ik ben dat rauwe en overstuurde eventjes wat zat.

De drums (maar dat heb ik bij veel moderne bands) grooven niet lekker, dat geef ik toe. Geen enkele moderne progband heeft een fatsoenlijke drummer, lijkt wel. Daarvoor moeten we bij de jazz of de echte stonerrockbands zijn

avatar van jurado
Ik ga de andere albums ook nog even langs, wellicht bevallen die beter.

Mssr Renard
Die heb ik wel hoger gewaardeerd.

Maar ik ben bang dat je liever Kamchatka of Agusa wilt horen, om maar wat te noemen.