Lowrider - Refractions (2020)

Zweden
Label: Blues Funeral

1. Red River (5:11)
  2. Ode to Ganymede (6:46)
  3. Sernanders Krog (8:14)
  4. Ol' Mule Pepe (5:01)
  5. Sun Devil / M87* (4:56)
  6. Pipe Rider (11:25)
avatar van trebremmit
Twintig jaar na Ode to Io komen deze stonerrockers met een nieuw album!

Red River is hier al te beluisteren, en klinkt erg goed!

Lowrider Archives - The Obelisk - theobelisk.net

avatar van koosknook
Dat hier alle stoner-rock-clichés achter elkaar staan, vind ik op zich al een kunst. Heerlijk gitaarwerk; Zweeds vakmanschap!

avatar van trebremmit
Heerlijk album, zo hoort stonerrock te klinken, niks nieuws maar wel ontzettend vet. Een uitstekende comeback en in het genre een van de beste uit dit jaar.

avatar van spoiler
Heerlijk, lomp en log, zoals stoner hoort te zijn.

AOR_Lover
Ik moet eerlijk zijn en zeggen dat ik in dit genre niet zo thuis ben als in andere stromingen maar dit klinkt toch wel lekker gruizig af en toe. Kreeg hem als suggestie bij een muzieksite en besloot er toch maar eens naar te luisteren. De composities zitten goed in elkaar en de keyboards zijn latent aanwezig daarentegen zijn de drums duidelijk op de voorgrond hoorbaar bij sommige tracks. Zal eens wat tijd in deze stroming gaan steken.

Geweldig album, stoner-rock zoals het moet zijn !! Kijk er naar uit deze band eens live te zien.

Mssr Renard
Na de nieuwe Dozer, zag ik bij Bandcamp ook deze van Lowrider en Beyond Vision van Acid King staan. Allemaal namen van vroeger, waar ik me suf naar heb geluisterd. Het klinkt allemaal erg vertrouw en lekker. Geen verrassingen hier, maar wel een vette plaat.