Keegan McInroe - Uncouth Pelgrim (2015)

1 stem

Country / Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Country Music Outlaws (5:33)
  2. Tonight (4:41)
  3. Lumberjack Blues (3:17)
  4. Give Me the Rain (4:19)
  5. Begoña (5:03)
  6. Woody and Ruth (6:37)
  7. Resolutions (3:54)
  8. I Got Trouble (4:38)
  9. Flower Song for Barefoot Dancers (3:22)
  10. Verona (5:00)
  11. Nikolina (4:26)
  12. Coffee and Whitey (3:56)
  13. Uncouth Pilgrim (3:40)
  14. Lay Down (4:37)
Dit is het vierde album van deze Texaanse troubadour. Hij treedt in het spoor van andere americana artiesten die een duidelijke inspiratiebron voor deze zanger vormden : Bob Dylan, Townes van Zandt en Tom Waits. Keegan trekt redelijk anoniem rond in Amerika en soms in Europa en zingt daar zijn persoonlijke liedjes voor diegene die het maar willen horen. Soms is hij voorprogramma bij bijvoorbeeld Leon Russell, Otis Taylor, the Band of Heatens die hij allen tot vriend mag rekenen. Keegan laat duidelijk horen dat hij geïnspireerd is door de oude folk , blues en countrymuziek maar gaat daar bijna laconiek en pretentieloos mee om. De titel verijst waarschijnlijk naar een reisboek van Mark Twains. In dat boek gaat het meer om pelgrims vanuit religieus oogpunt, maar bij Keegan zijn de pelgrims meer romantici.
Dit is gewoon eerlijke muziek, zonder gemaakte kunstjes. Muziek gezongen rond een barbecue, bijna achteloos, maar daardoor ook zo authentiek door het heerlijke accent en de ongedwongen aanpak.
Een klein juweeltje van een nog onbekend artiest.