Today Is the Day - No Good to Anyone (2020)

Label: The End

1. No Good to Anyone (7:28)
  2. Attacked by an Angel (2:16)
  3. Son of Man (4:27)
  4. Burn in Hell (2:41)
  5. You're All Gonna Die (2:29)
  6. Orland (0:30)
  7. Cocobolo (2:42)
  8. Agate (0:27)
  9. Callie (4:22)
  10. OJ Kush (2:15)
  11. Mercy (4:01)
  12. Born in Blood (3:35)
  13. Mexico (4:13)
  14. Rockets and Dreams (8:06)
avatar van ZAP!
Burn in Hell (off.vid.). Wie denkt dat dit wel een beetje lijkt op de oude Soundgarden, heeft de eerste 2 minuten gelijk, maar dan... bijzonder nummer wel.

avatar van ZAP!
Nog een track premiere (titelnummer). Weet nog niet zo goed wat ik hiervan vind. De experimenteerdrift kan ik sowieso wel waarderen.

P.s.: hier de 2 al gelinkte tracks + nog 3 stuks op het YT-kanaal van de band zelf.

avatar van ZAP!
Ow, ze hebben de hele plaat er al op gezet!

avatar van frolunda
Ben alleen bekend met een aantal platen uit de begin periode van het,toen noise collectief Today is the day.
Willpower uit 1994 beviel me destijds uitstekend en het drie jaar later verschenen Temple of the Morning Star was redelijk.
Hoe de band uit Nashville,Tennessee,die tegenwoordig feitelijk alleen nog bestaat uit medeoprichter Steve Austin,het er op de zes daaropvolgende albums heeft afgebracht is (helaas) aan me voorbij gegaan maar het onlangs verschenen No Good to Anyone laat toch wel een (lichte) koerswijziging horen ten opzichte van vroeger.Het is sowieso allemaal wat veelzijdiger en het geluid is iets opgeschoven van noise naar metal.Al laten ze zo nu en dan,zoals in het prima Burn in Hell horen dat ze de oude streken nog niet verleerd zijn.
Verder zijn er wat rustpunten ingebouwd zoals bijvoorbeeld Cocobolo,Mexico en iets mindere mate Attacked by an Angel.En teslotte klinkt Today is the day in zijn geheel wat logger.
No Good to Anyone is hoe dan ook opnieuw een geslaagd album dat me per luisterbeurt beter begint te bevallen en tevens laat horen dat de band (Steve Austin) nog jaren mee kan.
Goed met groei mogelijkheden.

avatar van ZAP!
Wat een ontzettend zware en vette sound heeft deze plaat. Blij dat ik de cd heb gekocht, want ik heb thuis een leuk stereotorentje waarin/uit deze met regelmaat uitstekend uit de verf komt.

Het moest qua stijl wel een beetje groeien.

frolunda deze is me ontglipt en ga er eens achteraan. Maar de band heeft altijd als enige constante factor Austin gehad. Die bandwisseling is normaal. Op "In the Eyes of God" speelde bijvoorbeeld half Mastodon, terwijl de band nog niet bestond. Mensen van bands als Nile en Lamb of God hebben ook gejoined. Allemaal niet nieuw

Maargoed, later dus meer over dit album...

frolunda schreef:
...het geluid is iets opgeschoven van noise naar metal...
Ik vind het sowieso een aparte sound. Ik moet, ook met die zang, van denken aan Monster Magnet. Erg gave plaat, waar ik regelmatig naar terug blijf komen.