María José Llergo - Sanación (2020)

Spanje
Label: Sony

1. ¿De Qué Me Sirve Llorar? (3:17)
  2. Niña de las Dunas (5:13)
  3. Soy Como el Oro (3:47)
  4. El Hombre de las Mil Lunas (2:39)
  5. Nana del Mediterráneo (5:17)
  6. El Péndulo (3:59)
  7. Me Miras Pero No Me Ves (2:44)
avatar van nelnontwisa
Geweldige EP dit. Wordt al veelvuldig vergeleken met Rosalía, omdat deze María José Llergo flamenco ook in een modern jasje steekt. Waar Rosalía echter duidelijk de pop-richting uitgaat, blijf Maria op deze EP een stuk traditioneler (disclaimer voor de flamenco-puristen: ik ben verre van een flamenco-kenner dus in hoeverre het daadwerkelijk traditioneel is durf ik niet te zeggen, zo komt het als leek en in vergelijking met Rosalía in ieder geval op mij over). Dikke aanrader dit.

avatar van E-Clect-Eddy
Flamenco / Downtempo / Electronic aldus Discogs en dat is het ook wel. Verder minimale beats / percussie. Sfeervol Electronic aangekleed.

Deze María José Llergo heeft een prachtige stem, op sommige nummers misschien nog iets mooier dan die van Rosalía, wel meer "Arabische" zanglijnen. Dus kan wel kloppen wat er in de post hierboven staat: dichter bij de traditionele roots van Flamenco.

Zit dichter tegen het eerste album van Rosalía aan dan bij het doorbraak album dat er na volgde. Iets meer zweverig en dromerig gebracht. En de teksten zijn minder pakkend dan die van Rosalía.

... plus een nieuwe single die niet van dit album komt.
María José Llergo - Pena, Penita, Pena (Homenaje a Lola Flores) (Cover Audio) - YouTube

Hele mooie flamenco op indrukwekkende en integere manier gezongen. De plaat klinkt vreemd genoeg traditioneel en modern tegelijk. Al gaat het na verloop van tijd wel een beetje vervelen. Met El Pendulo en het strijkorkestje komt de welkome afwisseling weer een beetje terug. Om toch weer wat in te zakken in het laatste nummer. En zo is 26 minuten toch nog iets te lang. Jammer.