Sigh - Hangman's Hymn (2007)

Alternatieve titel: Musikalische Exequien

Japan
Label: The End

1. Kyrie (4:30)
  2. Inked in Blood (3:12)
  3. Me-Devil (3:17)
  4. The Master Malice (5:45)
  5. The Memories as a Sinner (3:32)
  6. Death with Dishonor (3:04)
  7. In Devil's Arms (4:33)
  8. Overture / Rex Tremendae / I Saw the World's End (6:06)
  9. Confutatis (5:08)
  10. Finale: Hangman's Hymn / In Paradisum / Das Ende (5:08)
Boeiende Black/Gothic/Folk combinatie meer grensverleggend dan menig Europese act. Ik ben geen liefhebber van de razendsnelle black, maar experimentele en atmosferische als deze zijn prachtig... 3,0

avatar van Slothrop
Op Hangman's Hymn besloot Sigh om voor de verandering eens gewoon een rechttoe rechtaan Symfonisch Black Metalalbum te maken. En dat werkt op zich prima. De muziek knalt er meteen lekker in, en de symfonische elementen zijn goed verweven met de metal.

Het nadeel is (en ik had eigenlijk niet verwacht dit te gaan zeggen bij een Sigh-album): het wordt op gegeven moment een beetje saai. Er mist afwisseling. Waar ik bij andere Sigh-albums vaak op het puntje van mijn stoel zit om te horen wat er nu weer gaat komen, ontbreekt dat op dit album. Alles klinkt min of meer hetzelfde en raast op hetzelfde tempo door, en op het einde verslapt mijn aandacht daarom helaas. Niet slecht, maar zeker ook niet mijn favoriet van Sigh.

Tussenstand:
1. Imaginary Sonicscape (4,5*)
2. Hail Horror Hail
3. Scenario IV: Dread Dreams (4*)
4. Ghastly Funeral Theater
5. Scorn Defeat