King Witch - Body of Light (2020)

Label: Listenable

1. Body of Light (5:49)
  2. Of Rock and Stone (8:26)
  3. Call of the Hunter (6:31)
  4. Return to Dust (8:22)
  5. Order from Chaos (5:37)
  6. Solstice I - She Burns (10:16)
  7. Witches Mark (3:43)
  8. Solstice II (1:29)
  9. Beyond the Black Gate (9:55)
avatar van gigage
Ouderwetse heavy metal, de doom versie van die andere witch. Kom, hoe heet die ook alweer.

avatar van Dream Theater
gigage schreef:

Angel Witch

avatar van Dream Theater
Of Rock and Stone een heerlijke kruising van Black Sabbath en Jefferson Airplane!

avatar van ZAP!
Dat klinkt goed, heren. Ben benieuwd. Hier te beluisteren.

avatar van namsaap
Wat een lekkere pot klassieke heavy/doom metal is dit! Er wordt kwistig gestrooid met riffs die niet hadden misstaan bij bands als Candlemass, Trouble en hun voorvader Black Sabbath. Regelmatig wordt het gaspedaal wat verder ingetrapt waardoor voldoende afwisseling ontstaat. Zangeres Laura Donnelly steelt met haar krachtige vocalen wat mij betreft de show. Wat een powerhouse is zij, vergelijkbaar met een zangeres als Magaly Luyten (o.a. Ayreon, Nightmare, Virus IV). Zeker in de langere nummers laat deze band horen goede afwisselende nummers te kunnen schrijven.