Wojciech Karolak - Easy! (1975)

Polen
Jazz / Funk
Label: Muza

1. A Day in the City (5:20)
  2. (DACP 796) Endless Transit (4:10)
  3. Instant Groove (7:05)
  4. Strzeż Się Szczeżui (3:45)
  5. Easy (5:53)
  6. Why Not Samba (4:12)
  7. Seven Shades of Blue (3:55)
  8. Goodbye (6:25)
avatar van EttaJamesBrown
In mijn speurtocht naar leuke plaatjes uit Polen stuit ik op dit pareltje. Waar is mijn Hammond?
Dit klinkt 100% 1975. De politiefilm ontbreekt nog, maar die verzin ik er wel bij.

Mssr Renard
EttaJamesBrown schreef:

Hoi. Ik ben ook de laatste tijd flink bezig die Poolse jazz(funk)(rock)-scene uit te pluizen. In dat kader kan ik je zeker het werk van Zbigniew Seiffert, Michal Urbaniak en Thomas Stanko aanbevelen.

Deze plaat heeft een lekker Amerikaanse souljazz-sound, met veel Hammond en een bigband-sound. Erg aanstekelijk en behoorlijk catchy ook. Het heeft inderdaad ook wat weg van een oude detective/misdaad-soundtrack.

Mssr Renard
De hoes is trouwens zó hipster dat het zo een moderne plaat van nu had kunnen zijn.