Pendragon - Masquerade 20 (2017)

Label: Metal Mind

1. The Masquerade Overture (3:04)
  2. As Good as Gold (7:15)
  3. Paintbox (8:36)
  4. The Pursuit of Excellence (2:36)
  5. Guardian of My Soul (12:41)
  6. Shadow
  7. Masters of Illusion (12:45)
  8. King of the Castle
  9. Schizo (7:01)
  10. Beautiful Soul (8:03)
  11. Face of Light
  12. Nostradamus (5:31)
  13. Explorers of the Infinite (11:09)
  14. Come Home Jack (10:51)
  15. This Green and Pleasant Land (13:13)
  16. Breaking the Spell (9:19)
  17. Indigo (13:43)
Dit album bevat een viertal tracks van Men who climb mountains, niet eerder live uitgebracht, die prima worden vertolkt.
Masquerade overture wordt na 20 jaar integraal live uitgebracht op cd 1 zoals de albumtitel al aangeeft. Of dit echt nodig is is enigszins discutabel want de meeste tracks ervan staan ook op Live in Krakow 1996 en op meer recente live albums. Op Masquerade 20 is de geluidskwaliteit wat beter, dat kan een koopargument zijn. King of the castle heeft een mooi vocaal slot. Paintbox komt ook erg goed uit de verf.
Echter, over Masters of illusion ben ik minder tevreden. Het intro van het origineel is weggelaten zoals op andere live opnamen ook het geval is. Wat me echter het meest stoort is het snelle speeltempo ervan. In de loop van de jaren blijkt Pendragon het tempo van deze track steeds verder op te voeren. Voor mij mist het daardoor juist een stuk van haar charme, jammer. De drumsolo op het eind voegt m.i. weinig toe.
Concluderend is dit een solide live album zoals we dat van Pendragon gewend zijn maar als je hun andere live albums al hebt (Krakow 1996, Concerto maximo en Out of order comes chaos) lijkt deze niet echt essentieel, behalve voor de echte Pendragon fans natuurlijk.