Diodato - Che Vita Meravigliosa (2020)

1 stem

Italië
Label: Carosello

1. Che Vita Meravigliosa (3:32)
  2. Fino a Farci Scomparire (3:44)
  3. La Lascio a Voi Questa Domenica (3:59)
  4. Fai Rumore (3:36)
  5. Alveari (4:03)
  6. Ciao, Ci Vediamo (3:25)
  7. Non Ti Amo Più (3:21)
  8. Solo (4:09)
  9. Il Commerciante (3:14)
  10. E Allora Faccio Così (3:32)
  11. Quello Che Mi Manca di Te (4:05)
Nadat Diodato het San Remo festival won in 2020 zou hij Italië vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam 2020.

We weten allemaal dat dat niet doorging. jammer voor Diodato, maar toch scoorde hij met Fai Rumore een soort soundtrack voor de Corona crisis die Italië op dat moment stevig in z'n greep had.
Wie herinnert zich niet de beelden van Italianen die dit nummer met de hele buurt vanaf hun balkon zongen.

Had Italië in 2020 al kunnen winnen? Wellicht. Ze hadden in elk geval geen flater geslagen zoals de andere big five landen doorlopend doen. Waarschijnlijk had IJsland roet in het eten gegooid. We zullen het nooit weten.

Zelf wilde ik wel weten hoe dit album klonk omdat ik Fai Rumore best een fijn nummer vind.

Che Vita Meravigliosa is Italiaanse pop volgens het boekje. Beetje galm, beetje drama en daardoor toch best lekker, maar ik mis een beetje het venijn of de verrassing.
Niet erg; het luistert lekker weg en in de vorm van Fai Rumore hebben we toch een muzikale herinnering aan een jaar dat we snel willen vergeten.