Deathmaze - Eau Rouge (2020)

Belgiƫ

4. Half a Sun (3:59)
  5. Flames Eternal (5:09)
  6. Cybercrime (2:57)
avatar van AOVV
Intrigerend plaatje, dat evenveel aan The Cure als aan Darkthrone schatplichtig is, volgens de band zelf op hun Bandcamp-pagina. Ik hoor eerlijk gezegd meer The Cure dan Darkthrone, maar laten we ons daar vooral niet op blindstaren.

De Belgen leveren op hun debuut zes nummers af, samen goed voor iets meer dan 23 minuten. Een volwaardig album zou ik het dus zeker niet noemen, maar het is wel een verdienstelijke poging, en het typische postpunk-new wavesfeertje wordt mooi neergezet. De wat ruigere vocalen die er af en toe tussen worden gegooid, passen wat mij betreft echter niet zo goed bij de songs; de zang staat sowieso wat te ver naar achteren in de mix, waardoor de cleane vocalen bijvoorbeeld ook niet 100% tot hun recht komen.

Toch een band om in het oog te houden, want dit vind ik behoorlijk apart!

3 sterren